Οι συνάδελφοι στη δουλειά είναι άρρωστοι, ο καλός σου στο σπίτι είναι άρρωστος, η αδερφή σου το ίδιο, ακόμη και ο διπλανός σου στο Μετρό. Και δεν θέλεις με τίποτα να κολλήσεις! Ποια είναι η κίνηση για να αποφύγεις το κρυολόγημα;

Άλλοι ρίχνουν τις ευθύνες στην εποχή, στον καιρό ή σε αυτόν τον συνάδελφο. Όπως κι αν έχει γύρω πολλοί έχουν “αρπάξει” ένα κρυολόγημα περισσότερο ή λιγότερο ήπιο. Ποια είναι η κίνηση για να αποφύγεις το κρυολόγημα;

Επειδή σίγουρα δεν θέλεις να καταλήξεις κι εσύ με μια κούτα χαρτομάντιλα τι μπορείς να κάνεις; Φυσικά, δεν μπορείς να αποφύγεις όλους αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω σου…Αλλά μπορείς να προστατέψεις τον εαυτό σου.

Σύμφωνα με νέα έρευνα, αν γνωρίζεις πως η μέρα θα είναι ηλιόλουστη, τότε θα πρέπει να αφήσεις τις αχτίνες του ήλιου να σε “χτυπήσουν”! Γιατί ο ήλιος δεν κάνει μόνο καλό στα φυτά για να φωτοσυνθέτουν, κάνει καλό και στην υγεία σου.

Πρέπει να αφήνεις τον ήλιο να μπαίνει στο σπίτι σου και γι΄αυτό το πρωί άνοιξε πόρτες και παράθυρα! Αν θέλεις να σκοτώσεις όλα τα μικρόβια! Ο ήλιος σου δίνει, όπως ήδη γνωρίζεις, μια γερή δόση βιταμίνης D, και φυσικά δεν πρέπει να περιμένεις με τις ώρες για να τον απολαύσεις, αρκεί να τον αφήσεις να μπει στο σπίτι σου.

Σε μια πρόσφατη έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Oregon,  τα σωματίδια σκόνης που μεταφέρουν βακτήρια ευδοκιμούν σε σκοτεινούς χώρους. Γι’ αυτό σου λέει άνοιξε τα παράθυρα κι άφησε το φως να μπει μέσα! Το φως της ημέρας!

Όπως ο ήλιος δεν κάνει και τόσο καλό στο δέρμα και τα μάτια σου, έρευνες έχουν δείξει πως η έκθεση των μικροβίων στο φως, διαταράσσει τους μοριακούς δεσμούς του γενετικού υλικού και των πρωτεϊνών τους.
Κι αν όλα αυτά σου φαίνονται…κινέζικα, να σου πούμε απλώς πως οι ακτίνες UV βλάπτουν και καταστρέφουν τα βακτήρια.

Διαβάστε επίσης:

Μ’ αυτά τα τρόφιμα θα προλάβεις το κρυολόγημα!

Photo:unsplash/Kelly Sikkema