Η Google σου βρίσκει δουλειά μ’ έναν πολύ απλό και εύκολο τρόπο αφού πλέον δημιούργησε την δική της μηχανή εύρεσης εργασίας.

Ψάχνεις για δουλειά; Την λύση την δίνει η Google μ’ έναν καινοτόμο τρόπο. Πιο συγκεκριμένα, διαβάζοντας αλγόριθμους καταφέρνει να ταξινομεί και να οργανώνει διάφορες αγγελίες εργασίας από μια μεγάλη σειρά ισοτόπων απασχόλησης όπως LinkedIn, Monster και Glassdoor. Έτσι, αν αποφασίσεις ν’ αναζητήσεις την επόμενη εργασία σου, η Google σου βρίσκει δουλειά με μερικούς απλούς τρόπους.

Ακολουθούν 13 συμβουλές σχετικά με τον τρόπο χρήσης του Google για την εύρεση εργασίας

  1. Για να ξεκινήσεις, πληκτρολόγησε «εργασίες» ή «πρακτικές» σε μια αναζήτηση στο Google με ή χωρίς συνοδευτικές λέξεις και ένα πλαίσιο με τίτλο “Εργασίες” θα εμφανιστεί κάτω από τη γραμμή αναζήτησης.google εργασία
  2. Αν στην αναζήτηση πληκτρολογήσεις περισσότερα, τότε θα περιοριστούν τα αποτελέσματά σου. Έτσι, αν για παράδειγμα ψάχνεις για δουλειά στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, θα μπορούσες να πληκτρολογήσεις «θέσεις εργασίας δημοσιογράφων» και θα εμφανιστεί μια σειρά κοντινών θέσεων δημοσιογράφων κάτω από το πλαίσιο εργασίας.
  3. Εάν απλά θέλεις να αναζητήσεις θέσεις εργασίας κοντά σου, πληκτρολόγησε “θέσεις εργασίας κοντά μου”.
  4. Και αν θέλεις να βρεις μια θέση εργασίας σε μια νέα πόλη, απλά πληκτρολόγησε την πόλη που θέλεις να εργασθείς ακολουθούμενη από το «θέσεις εργασίας».

Σ’ αυτό το σημείο, μπορείς να πάρεις πιο πολλές πληροφορίες σχετικά με το είδος των θέσεων εργασίας που ψάχνεις.

  1. Περιόρισε τις επιλογές σου πατώντας στον “τίτλο”.google
  2. Την ημερομηνία που δημοσιεύτηκε.
  3. Το είδος εργασίας, καθώς και την θέση και τον τύπο επιχείρησης. Όλες αυτές οι καρτέλες μπορούν πραγματικά να βελτιστοποιήσουν την αναζήτησή και να εντοπίσουν καλές αγγελίες.
  4. Εάν θέλεις, μπορείς να ενεργοποιήσεις τις ειδοποιήσεις εργασίας, ώστε εάν έρθουν νέες αγγελίες να σου αποσταλούν απευθείας στο email σου.
  5. Και αν έχεις στο νου σου μια συγκεκριμένη εταιρεία που πραγματικά σου αρέσει και φαντάζεσαι, μπορείς να την καταχωρήσεις στη γραμμή αναζήτησης ή να την βρεις κάνοντας κλικ στην καρτέλα του εργοδότη.