Οι δουλειές του σπιτιού δεν είναι και το πιο ευχάριστο που μπορεί κανείς να κάνει αλλά πρέπει να γίνουν. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά hacks για την καθαριότητα που θα σε γλιτώσουν από χρόνο και κόπο.

Σύμφωνα με τις έρευνες, κατά μέσο όρο το 51% των γυναικών κάνουν τις δουλειές του σπιτιού καθημερινά και σπαταλούν περίπου 2,5 ώρες την ημέρα, κατά μέσο όρο. Και επειδή δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάνουμε τόσο χρόνο για τις δουλειές του σπιτιού, υπάρχουν μερικά hacks για την καθαριότητα που είναι πραγματικά σωτήρια.

Και δεν εννοούμε απλώς κόλπα για να καθαρίσεις το ψυγείο σου, αλλά ακόμη και το πώς θα αφαιρέσεις τους πιο δύσκολους λεκέδες απ’ τα πιο απίθανα σημεία.

Hacks για την καθαριότητα που θα σε σώσουν

Καθάρισε το σίδερο με αλάτι

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε κολλήσει το σίδερο σε ένα μπλουζάκι, σεντόνι. Κι αφού έκλαψες το ρούχο που χάλασες, με το σίδερο τι κάνεις; Πώς μπορείς να το καθαρίσεις;

Βάλε μερικά κουταλάκια αλάτι πάνω σε ένα ρούχο, διάσπαρτα. Τρίψε το σίδερο πάνω από το ρούχο μέχρι να φύγουν όλα τα σημάδια και οι λεκέδες. Περίμενε μέχρι να κρυώσει το σίδερο και στην συνέχεια πρέπει να το τρίψεις με ένα υγρό ρούχο.

Καθάρισε τον απορροφητήρα σωστά

Πόσο συχνά καθαρίζεις τον απορροφητήρα; Οι περισσότεροι από εμάς ξεχνάμε να το καθαρίσουμε και είναι μια σημαντική λεπτομέρεια! Αλλά αν πήρες την απόφαση να το κάνεις, μην απελπίζεσαι.

Χρειάζεσαι λίγο νερό, 1/3 φλιτζάνι μαγειρική σόδα και ένα μεγάλο τηγάνι. Βάζουμε το νερό στο τηγάνι και βυθίζουμε μέσα το φίλτρο. Αφήνουμε λίγο να βράσει και προσθέτουμε σιγά σιγά τη μαγειρική σόδα. Βάζουμε το φίλτρο στο βραστό νερό και περιμένουμε για λίγα λεπτά.

Πώς θα καθαρίσεις το φουρνάκι σου;

Όχι δεν χρειάζεσαι διάφορα χημικά για να καθαρίσεις τον φούρνο. Μπορείς να φτιάξεις το δικό σου αποτελεσματικό υγρό. Θα χρειαστείς 4 κουταλάκια από το υγρό πιάτων, 225ml ξύδι, 5 φλιτζάνια χλιαρό νερό και 109ml χυμό λεμονιού. Θα εντυπωσιαστείς από το πόσο δραστικό είναι, θα γλιτώσεις από κόπο, χρόνο και χρήμα!

Καθάρισε το πάτωμα με μαύρο τσάι

Το μαύρο τσάι δεν είναι μόνο ένα καλό ρόφημα αλλά είναι πολύ καλό καθαριστικό. Πολλοί άνθρωποι μπορεί να γνωρίζουν πως είναι καλό για να “γυαλίσουν” τον καθρέπτη τους αλλά είναι πολύ δραστικό και στο ξύλινο πάτωμα.

Βάλε 4 φακελάκια από τσάι σε νερό και άφησέ το να βράσει. Και το καθαριστικό σου είναι έτοιμο!

Καθάρισε τη βάση κοπής σωστά

Όλοι χρησιμοποιούμε μια βάση κοπής όταν μαγειρεύουμε, αλλά ξεχνάμε πόσα βακτήρια μπορεί να μαζευτούν αν δεν το καθαρίσουμε σωστά. Για να το καθαρίσεις, θα χρειαστείς λεμόνι, μαγειρική σόδα και ξύδι.

Ρίξε λίγη μαγειρική σόδα πάνω στην επιφάνεια και στη συνέχεια τρίψε με ένα λεμόνι. Πάρε ένα ρούχο που δεν χρησιμοποιείς φυσικά και πλύνε τη βάση κοπής με ξύδι. Μην ξεχάσεις να ξεπλύνεις με νερό.

Διαβάστε επίσης:

Πόσο “κακό” είναι να καθόμαστε στο κρεβάτι με τα ρούχα που φοράμε έξω;