Ό,τι και να κάνεις δεν φαίνεται ποτέ το σπίτι τακτοποιημένο; Μάλλον τότε κάτι κάνεις λάθος. Δεν αμφισβητούμε το ότι μπορεί να περνάς πολύ χρόνο καθαρίζοντας το σπίτι σου, αλλά πώς γίνεται να μην φαίνεται σχεδόν ποτέ τακτοποιημένο; Πώς το κάνουν οι άλλοι κι εσύ δεν μπορείς; Αυτές οι συμβουλές θα σε βοηθήσουν.

Ποιο είναι το μυστικό για ένα σπίτι τακτοποιημένο;

Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι ν’ ακολουθήσεις τις 6 συμβουλές που ακολουθούν και πραγματικά θα σε σώσουν από πολύ χρόνο!

Τακτοποιημένο σπίτι

Unsplash/Ava Sol

#1 Κουζίνα

Για να διατηρήσεις την κουζίνα σου όσο το δυνατό πιο τακτοποιημένη, θα πρέπει να περνάς λίγο χρόνο κάθε μέρα καθαρίζοντάς την. Προσπάθησε ν’ αποθηκεύεις τις μικρές συσκευές που δεν χρησιμοποιείς καθημερινά στα ντουλάπια, ώστε να μην βλέπεις έναν πάγκο γεμάτο μικροπράγματα. Ό,τι δεν χρησιμοποιείς κάθε μέρα, δεν πρέπει να βρίσκεται μέσα στη μέση!

Δες εδώ hacks για την καθαριότητα που θα σε γλιτώσουν από χρόνο και κόπο! 

#2 Βάλε τα καθαριστικά εκεί όπου τα χρειάζεσαι

Βάλε ένα κουτί με τα καθαριστικά του μπάνιου στο μπάνιο, ώστε να καθαρίζεις αμέσως ό,τι λερώνει, χωρίς να κόβεις βόλτες μέσα στο σπίτι. Αυτό θα σε σώσει από πολύ χρόνο ενώ το μπάνιο σου θα είναι πάντα καθαρό, αφού ό,τι έχεις ανάγκη για να το καθαρίσεις θα είναι μπροστά σου. Κάνε το ίδιο και στην κουζίνα. Είναι καλύτερα να καθαρίζεις κάθε μέρα από κάτι, παρά να μένουν όλα μαζί στο τέλος της εβδομάδας.

Τακτοποιημένο σπίτι

#3 Κράτα μακριά την ακαταστασία

Ενώ το σπίτι σου είναι καθαρό και τακτοποιημένο, εξακολουθεί να φαίνεται ακατάστατο; Κοίτα μικρά σημεία του σπιτιού όπου στοιβάζεις συνέχεια όσα δεν ξέρεις πού να βάλεις. Μήπως στο κάτω μέρος του τραπεζιού στο σαλόνι σου κρύβεται μια περιουσία; Μήπως το βοηθητικό τραπεζάκι έχει γίνει αποθηκευτικός χώρος για τα πάντα; Αυτές οι μικρές λεπτομέρειες είναι που κάνουν τη διαφορά. Ίσιωσε τα βιβλία στη βιβλιοθήκη σου και τα CD εάν έχεις. Όσο λιγότερα πράγματα έχεις στα τραπέζια και τα ράφια, τόσο λιγότερο ακατάστατο θα φαίνεται το σπίτι σου, ενώ το ξεσκόνισμα θα σου παίρνει λιγότερη ώρα.

#4 Μήπως να σκεφτείς τη σκούπα ρομπότ;

Δεν είναι μια οικονομική λύση, αλλά εάν έχεις τη δυνατότητα να την αγοράσεις, είναι μια καλή επένδυση. Με τη σκούπα ρομπότ δεν θα χρειάζεται να βάζεις κάθε μέρα σκούπα, αφού θα το κάνει μόνη της. Έτσι, το σπίτι σου θα παραμένει χωρίς σκόνη, χωρίς κανέναν κόπο από μεριάς σου.

#5 Άλλαξε κάποιες απ’ τις συνήθειές σου

Ένα ακατάστατο σπίτι οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στις δικές σου συνήθειες. Αφήνεις βρώμικα πιάτα και φλιτζάνια στον νεροχύτη ή ακόμα χειρότερα στον πάγκο; Γιατί συνεχίζεις να το κάνεις; Είτε πλύντα είτε βάλτα στο πλυντήριο πιάτων! Πόσος κόπος χρειάζεται γι’ αυτό; Μην αφήνεις τα βρώμικα ρούχα να περιφέρονται στο δωμάτιό σου κι απλά πήγαινέ τα στα άπλυτα!

Τακτοποιημένο σπίτι

#6 Ζήτα βοήθεια

Εάν νιώθεις ότι οι δουλειές του σπιτιού δεν τελειώνουν ποτέ κι εσύ εξαντλείσαι λόγω του απαιτητικού καθημερινού σου προγράμματος, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην ζητήσεις βοήθεια. Βγάλε ένα budget κάθε μήνα που μπορείς να δίνεις για καθαρισμό σπιτιού και πες σ’ έναν επαγγελματία να έρχεται 2 φορές τον μήνα για να σε ξεκουράζει!

Δες ακόμα:

Μυστικά καθαριότητας που καμία νοικοκυρά δεν θα σου πει!