Το να προσπαθήσεις να ξεθάψεις και να φέρεις στο φως την παραγωγικότητά σου είναι ένα γνώριμο σ’ όλους συναίσθημα! Ναι ναι ακόμα και για εμάς που σας γράφουμε κάθε μέρα! Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές συμβουλές και κόλπα για να διατηρήσεις σε υψηλό επίπεδο την παραγωγικότητά σου στη δουλειά. Φυσικά, πολλοί απ’ αυτούς τους τρόπους είναι χρονοβόροι γι’ αυτό και δεν θα μας απασχολήσουν σήμερα! Σήμερα θα δούμε αποτελεσματικές πρακτικές που θα ενισχύσουν την παραγωγικότητά σου μέσα σε λιγότερο από 1 λεπτό!

δουλειά πλάνο

Ροζ θόρυβος

Ο ροζ θόρυβος μπορεί να συνδέεται με τον καλύτερο ύπνο, αλλά θα μπορούσε επίσης ν’ αποτελέσει μια τέλεια λύση για τη βελτίωση της παραγωγικότητας. Βάλε τ’ ακουστικά σου και πάτησε play σε κάποιο ροζ θόρυβο. Λόγω της σταθερής και λιγότερο διαταραγμένης συχνότητας, είναι πολύ χαλαρωτικό ν’ ακούς ήχους που περιλαμβάνονται στο λεγόμενο ροζ θόρυβο κι ενισχύουν τη συγκέντρωση.

90λεπτα κενά στο calendar σου

Τα meetings “back-to-back” ρουφάνε μεγάλο μέρος της παραγωγικότητάς σου και σε αποσυντονίζουν. Γι’ αυτό φρόντισε να βάζεις 90λεπτα κενά στο calendar σου προκειμένου να βλέπουν οι υπόλοιποι ότι δεν είσαι διαθέσιμος και μπορείς να εκμεταλλευτείς αυτό τον χρόνο ώστε να ολοκληρώσεις τις υποχρεώσεις σου!

Φτιάξε μια “blacklist” με sites που σου αποσπούν την προσοχή

Ποιος δεν παίρνει 5 λεπτά ανάμεσα στη δουλειά του για να διαβάσει τα gossip νέα της ημέρας ή να χαζέψει στο αγαπημένο του site με quiz και χαλαρά νέα; Για ν’ αποφύγεις, όμως, αυτά τα sites να σου αποσπάσουν την προσοχή, βάλτα σε μια “blacklist”. Εστίασε στο έργο σου και επισκέψου τα αγαπημένα σου sites μετά!

Στάσου λίγο

Μην μένεις κολλημένος στην καρέκλα σου. Σήκω για λίγα λεπτά όρθιος, άσε το αίμα να κυλήσει σ’ όλο το σώμα σου, κάνε μερικά βήματα τριγύρω και μετά πάρε ξανά τη θέση σου! Το να σηκωθείς για λίγο σε ξεκουράζει και σε βοηθά ν’ αναδιοργανώσεις το μυαλό σου!