Μήπως ήρθε η ώρα να ανανέωσεις το σπίτι σου; Μιας και θα περάσεις αρκετές μέρες σε αυτό, είναι σημαντικό να νιώθεις όμορφα και να δημιουργήσεις ένα ιδανικό περιβάλλον. Η ανανέωση του σπιτιού σου με απλά βήματα!

Γιατί αν έχεις διάθεση, όλα μπορείς να τα κάνεις. Τώρα που περνάς περισσότερες ώρες στο σπίτι σου, μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξεις επιτέλους αυτό το βαζάκι στο γραφείο, να φροντίσεις τα λουλούδια σου, να προσθέσεις ένα ράφι στο μπάνιο που διαρκώς έλεγες να το κάνεις και δεν το έκανες ποτέ;

Βάλε όλη σου τη φαντασία, όλη σου τη δημιουργικότητα κι οργάνωσε το σπίτι σου με τα υλικά που έχεις!

Η ανανέωση του σπιτιού με απλά βήματα

Decluttering και ντουλάπες

Με λίγα λόγια, ήρθε η ώρα να δωρίσεις, να πετάξεις (αν δεν χρησιμοποιούνται πια), να πουλήσεις (αν δεν είναι σε καλή κατάσταση) ό,τι δεν χρειάζεσαι.

Το σπίτι σου μπορεί να είναι γεμάτο με αντικείμενα που όχι μόνο δεν χρησιμοποιείς, αλλά σου πιάνουν χώρο, “μπουκώνουν” το σπίτι και δεν δημιουργούν μια ατμόσφαιρα ηρεμίας κι απλότητας. Αν έχεις ένα σωρό διακοσμητικά στο τραπέζι ή στη βιβλιοθήκη, που δεν είναι καθόλου χρηστικά, που δεν έχουν καμία συναισθηματική αξία, τότε γιατί να τα κρατήσεις;

Άφησε τα αγαπημένα σου και μερικά κεράκια! Τα κεράκια είναι πάντα must.

ανανέωση του σπιτιού

unsplash/Ellieelien

Αφού αφαιρέσεις τα γύρω γύρω, ήρθε η ώρα να ασχοληθείς με τις ντουλάπες. Όλοι έχουμε ένα ντουλαπάκι στην κουζίνα με ένα σωρό αντικείμενα για “ώρα ανάγκης” , τα οποία είναι απλώς άχρηστα και δεν έχουμε χρησιμοποιήσει ποτέ. Ήρθε η ώρα να κάνεις ένα ξεσκατάρισμα και να πετάξεις ή να χαρίσεις ό,τι δεν χρειάζεσαι.

Κι αφού τελειώσεις και με αυτά τα ντουλαπάκια, ήρθε η ώρα να οργανώσεις τη ντουλάπα με τα ρούχα σου, του συντρόφου σου ή των παιδιών σου. Ρούχα που έχεις να φορέσεις χρόνια, 15 διαφορετικά μπλουζάκια που έχεις για τον ύπνο, παπούτσια που έχεις από… ούτε που θυμάσαι από πότε. Ε, λοιπόν, μήπως να βάλεις μια τάξη εκεί μέσα;

Θα νιώσεις καλύτερα!

Κεφάλαιο διακόσμηση

Βαρέθηκες να έχεις τον καναπέ στην ίδια θέση εδώ και 5 χρόνια; Τώρα ήρθε η ώρα να πειραματιστείς. Μπορείς να δοκιμάσεις διαφορετικές θέσεις για τον καναπέ, την τηλεόραση ακόμη και τους πίνακες.

Bonus: Αν έχεις έναν καμβά και χρώματα, μπορείς να ζωγραφίσεις τον δικό σου πίνακα για να βάλεις στο γραφείο σου ή στο δωμάτιό σου. Ζήτα βοήθεια κι από το παιδί σου.

Άλλαξε αυτό το λαμπατέρ αν δεν σου ταιριάζει στο συγκεκριμένο σημείο και δεν είναι λειτουργικό, κόλλα στον τοίχο αυτήν την ταπετσαρία που έχεις αγοράσει εδώ και καιρό.

ανανέωση του σπιτιού

Βάλε ένα ράφι στο μπάνιο για να ακουμπάς τα καλλυντικά σου ή τα αρωματικά σου.Ανανέωσε τα ανταλλακτικά στα αρωματικά χώρου.

Βάλε τα φρούτα στην κουζίνα σε ένα ψάθινο καλάθι που έχεις τόσο καιρό και δεν χρησιμοποιείς.

Βάλε τη φαντασία σου να δουλέψει.

Λουλούδια

Αν έχεις λουλούδια στο μπαλκόνι σου ήρθε η ώρα να τα φροντίσεις όπως τους πρέπει! Με λίγα λόγια, γίνε κηπουρός. Φρόντισε τα λουλούδια στο μπαλκόνι, κλάδεψέ τα, βγάλε τα φύλλα που έχουν μαραζώσει και δώσε ξανά πνοή στα φυτά σου.

Άνοιξη έχουμε!

Κάνε το ίδιο με τα φυτά στο σπίτι! Άλλαξε το νερό στο βάζο, κλάδεψε ό,τι χρειάζεται, φτιάξε και μια κορδέλα σου για το βάζο σου και δώσε χρώμα! Τα φυτά φτιάχνουν την ψυχολογία μας, ανεβάζοντας τη διάθεσή μας ενώ κάνουν και τον χώρο μας πιο όμορφο. Δώστους την αξία και την προσοχή που πρέπει.

Καθαριότητα

Είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ να κάνουμε γενική στο σπίτι μας. Απολύμανε όλες τις επιφάνειες και κάντο όσο πιο συχνά μπορείς.

Κάνε μια πολύ καλή γενική στο σπίτι σου, τώρα που έχεις τον χρόνο και είναι απαραίτητο. Κάντο παρέα με την αγαπημένη σου μουσική!

Το σπίτι θα μοσχομυρίζει, θα είσαι περισσότερο ασφαλής και θα το ευχαριστηθείς!

Tip: Μην ξεχνάς να το αερίζεις καθημερινά!

Διαβάστε επίσης:

5+1 ιδέες για να περάσεις τον χρόνο στο σπίτι ευχάριστα!

Photos: Pexels