Πολλές γυναίκες παραπονιούνται για το ύψος τους, ειδικά αυτές που είναι ή πολύ κοντές ή πολύ ψηλές.

Κι όμως, το να είσαι κοντή δεν είναι αρνητικό και μην αφήνεις κανέναν να σε υποτιμά για το ύψος σου, όποιο κι αν είναι αυτό. Τα θετικά του να είσαι κοντή είναι πολλά και σίγουρα δεν τα ‘χεις φανταστεί.

Τι κι αν δεν φτάνεις τα πάνω ράφια του σουπερμάρκετ, έχεις άλλα προτερήματα πολύ πιο σημαντικά!

Μπορείς να φορέσεις τακούνια

Πρώτα απ’όλα, το να είσαι κοντή δεν σημαίνει ότι έχεις ανάγκη τα ψηλοτάκουνα. Αλλά σε αντίθεση με τις πολύ ψηλές γυναίκες, όταν τα φορέσεις δεν θα ξεπερνάς το σύντροφό σου σε ύψος ούτε θα είσαι υπερβολικά ψηλή. Τα τακούνια σίγουρα δείχνουν τέλεια στις κοντές γυναίκες.

Δε σε νοιάζει το ύψος του συντρόφου σου

θετικά του να είσαι κοντή

Η αλήθεια είναι ότι, όσο κι αν δεν το παραδέχεται καμία, νιώθεις πιο ωραία όταν ο σύντροφος είναι ψηλότερος από σένα. Ποιος άντρας, άλλωστε, νιώθει άνετα όταν είναι αρκετά πιο κοντός από την κοπέλα του; Εσύ, λοιπόν, δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι για το ύψος του συντρόφου σου, αφού είτε με τακούνια είτε χωρίς μπορείς να τον φτάσεις χωρίς να σκύψεις εσύ.

Μπορείς να ψωνίσεις από τα παιδικά

Ήξερες εσύ ότι τα παιδικά-νεανικά ρούχα είναι και φθηνότερα και ότι ίσως και να σου κάνουν; Μήπως να αρχίσεις να επισκέπτεσαι και αυτά τα μαγαζιά;

Χωράς παντού

θετικά του να είσαι κοντή

Χωράς παντού, λοιπόν! Ακόμα και σε εκείνα τα στενά καθίσματα των αεροπλάνων ή των κτελ. Και φυσικά κάνεις και εξοικονόμιση χώρου όπου κι αν κάθεσαι. Δεν είσαι ποτέ ψηλή για ένα κρεβάτι ή καναπέ.

Δεν “βρίσκεις” στην πόρτα

Πίστεψέ με, η πορτά είναι ένα μαρτύριο για τους πολύ ψηλούς ανθρώπους. Εσύ, αντιθέτως, δεν κουτουλάς πουθενά, ούτε σε πόρτα σπιτιού, ούτε στου λεωφορείου.

Θα ζήσεις περισσότερο

Σύμφωνα με έρευνες, οι γυναίκες που έχουν ύψος πάνω από 1,75 μέτρα, έχουν 31% μεγαλύτερη πιθανότητα να φθάσουν στην ηλικία των 90 ετών, σε σχέση με όσες έχουν ύψος κάτω από 1,60 μέτρα. Αυτό συμβαίνει λόγω του γονιδίου με τη μακροζωία.

Μπορείς να βάλεις ό,τι ρούχο θες

Όπως όλοι ξέρουμε, μπορείς να κοντύνεις ένα μακρύ ρούχο, αλλά ποτέ να μακρύνεις ένα κοντό. Γι’αυτό καλύτερα να τρέχεις στη μοδίστρα, παρά να μην μπορείς να αγοράσεις το φόρεμα που σου αρέσει επειδή είναι κοντό.

Μικροδείχνεις

Και ναι, το να σε περνάνε για μικρότερη είναι καλό. Σκέψου ότι όταν θα ‘σαι στα 6ο σου θα φαίνεσαι τουλάχιστον 5-10 χρόνια νεότερη.

Σε αγκαλιάζουν πολύ συχνά

θετικά του να είσαι κοντή

Μία κοντή γυναίκα μπορεί να απολαύσει περισσότερες αγκαλιές στην ζωή της σε σχέση με μια ψηλή, αφού την παίρνουν όλοι αγκαλιά. Άλλωστε, χωράς σε κάθε αγκαλιά!

Έχεις άλλη οπτική για τα ρούχα

Μπορείς να φοράς τις μακριές μπλούζες σαν φορέματα και να είσαι χαριτωμένη. Επίσης, μην ξεχνάς ότι σίγουρα χωράς και στα ρούχα του συντρόφου σου.

Τα θετικά του να είσαι κοντή είναι πολλά και σημαντικά. Επομένως, αν σου λείπουν 5-6 πόντοι εκμεταλλεύσου το θετικά!

Διάβασε ακόμα:

Ψηλή VS Κοντή γυναίκα….Ποια αντιμετωπίζει τα περισσότερα προβλήματα; | Illustrations

Photos: pixabay.com, Unsplash/ @freestocks