Γιατί σε καλωσορίζουν οι αεροσυνοδοί μόλις μπαίνεις στο αεροπλάνο;

LIKE US ON FACEBOOK

Κάθονται κοντά στην είσοδο για να σε καλωσορίσουν με το πιο ζεστό τους χαμόγελο, να τους δείξεις κι εσύ ευγενικά το boarding pass και να περάσεις να βρεις τη θέση σου. Γιατί σε καλωσορίζουν οι αεροσυνοδοί μόλις μπαίνεις στο αεροπλάνο;

Όχι, δεν το κάνουν απλώς από την καλή τους την καρδιά ή επειδή δεν έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν. Υπάρχει λόγος που σε καλωσορίζουν και καθώς σου μιλούν υπάρχουν πολλά πράγματα που παρατηρούν πάνω σου. Γιατί σε καλωσορίζουν οι αεροσυνοδοί μόλις μπαίνεις στο αεροπλάνο;

Ακριβώς, για να τσεκάρουν ορισμένα πράγματα σε σένα.

Γιατί σε καλωσορίζουν οι αεροσυνοδοί μόλις μπαίνεις στο αεροπλάνο

Φυσική κατάσταση

Ένας αεροσυνοδός θα θυμάται σε ποια θέση κάθεσαι αν είσαι σε καλή φυσική κατάσταση. Μπορεί να χρειαστούν τη βοήθειά σου, αν κάποιος κάνει φασαρία, ενώ παράλληλα ένας δυνατός άνδρας μπορεί να βοηθήσει την αεροσυνοδό να εκκενώσει τον χώρο πιο γρήγορα σε περίπτωση ατυχήματος. Κι όμως!

Αν είσαι μεθυσμένος

αεροσυνοδοί μόλις μπαίνεις στο αεροπλάνο

depositphotos

Ένας μεθυσμένος επιβάτης μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα, όπως ανάρμοστη συμπεριφορά, θόρυβο και να κάνει και τους άλλους επιβάτες να μην νιώθουν άνετα… Παράλληλα, ένα τέτοιο πρόσωπο δεν βοηθά σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Αν ένας επιβάτης είναι πολύ μεθυσμένος ή υπό την επήρεια ναρκωτικών , ένας αεροσυνοδός μπορεί να αρνηθεί την επιβίβασή του στο αεροπλάνο.

Αν είσαι άρρωστος

Κανείς δεν θέλει να κολλήσει γρίπη κατά τη διάρκεια μιας πτήσης. Οι επιβάτες παραμένουν σε κλειστό χώρο για πολλές ώρες, γεγονός που καθιστά πολύ εύκολο να κολλήσεις. Αν δείχνεις χλωμός, βήχεις και φτερνίζεσαι διαρκώς, μπορεί και να σου απαγορευτεί η επιβίβαση!

Αν φοβάσαι

αεροσυνοδοί μόλις μπαίνεις στο αεροπλάνο

Depositphotos

Είναι σημαντικό για τους αεροσυνοδούς να γνωρίζουν ποιοι επιβάτες φοβούνται μέσα στο αεροπλάνο. Κατά τη διάρκεια μιας πτήσης θα δώσουν περισσότερη προσοχή σε αυτούς τους ανθρώπους για να τους κάνουν να νιώσουν άνετα.

Φυσικά χαρακτηριστικά

Υπάρχουν δύο λόγοι για τους οποίους είναι σημαντικό να εντοπίζουν άτομα με ειδικές φυσικές ανάγκες και αναπηρίες:

Σύμφωνα με τους κανόνες τα άτομα με ειδικές ανάγκες δεν μπορούν να κάθονται κοντά στις εξόδους έκτακτης ανάγκης καθώς είναι απίθανο να μπορούν να ανοίξουν την βαριά πόρτα σε περίπτωση που χρειαστεί ενώ μπορεί να μπλοκάρουν το σημείο.

Αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να χρειαστούν επιπλέον βοήθεια. Οι αεροσυνοδοί εξασφαλίζουν τους επιβάτες αυτούς να μην ξεχαστούν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Τις βαλίτσες

αεροσυνοδοί μόλις μπαίνεις στο αεροπλάνο

Depositphotos

Ένα άτομο που κουβαλάει μια τεράστια βαλίτσα μπορεί να προκαλέσει καθυστέρηση στην πτήση, διότι θα χρειαστεί χρόνο για να βρεθεί χώρος να βάλει τις αποσκευές του. Πολύ συχνά, οι επιβάτες προσπαθούν να τοποθετήσουν την βαλίτσα τους σε χώρους που δεν προορίζονται γι’ αυτό.

Επιπλέον, μια μεγάλη βαλίτσα μπορεί να πέσει και να τραυματίσει τους επιβάτες κατά τη διάρκεια έντονων αναταράξεων. Γι΄αυτό οι αεροσυνοδοί εντοπίζουν τέτοιες βαλίτσες και σε βοηθούν να λύσεις το πρόβλημα όσο γίνεται πιο γρήγορα.

Διαβάστε επίσης:

Όσα λένε πιλότοι αεροσυνοδοί και εσύ σαν επιβάτης δεν καταλαβαίνεις!

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved