Γιατί πρέπει να φωτογραφίζεις την κουζίνα σου πριν τις διακοπές

LIKE US ON FACEBOOK

Έχεις πάρει την άδεια σου, έχεις τα εισιτήρια στο χέρι, τα πράγματα είναι όλα εντάξει και είσαι έτοιμος να απολαύσεις τις διακοπές που περίμενες εδώ και πολύ καιρό. Αλλά ξαφνικά, κάτι σε προβληματίζει.

Αυτό που σε προβληματίζει, όμως, δεν είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Πολύ απλά δεν θυμάσαι αν άφησες ανοιχτή την κουζίνα πριν τις διακοπές. Αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει να φωτογραφίζεις τον φούρνο σου πριν φύγεις για διακοπές!

Και ποιος δεν έχει προβληματιστεί, αφού έχει επιβιβαστεί στο αεροπλάνο, αν έχει κλείσει τα μάτια της κουζίνας, ακόμα και αν δεν είχε μαγειρέψει εκείνη την ημέρα, ή τον θερμοσίφωνα, ακόμα και αν είχες κάνει μπάνιο απ’το προηγούμενο βράδυ.

Αυτά είναι άγχη που δε συγκρίνονται με τους προβληματισμούς που καλείται κανείς ν’ αντιμετωπίσει στο εργασιακό του περιβάλλον ή σε θέματα που αφορούν, για παράδειγμα, την οικογένεια του, αλλά είναι ικανά να μας απασχολήσουν αρκετά σε μία περίοδο που το μόνο που θα πρέπει να μας απασχολεί είναι το πώς θα μαυρίσουμε χωρίς να καούμε.

Γιατί συμβαίνει αυτό

Οι διακοπές μας είναι μία εποχή στην οποία ο οργανισμός μας χαλαρώνει και το μυαλό μας αρχίζει σιγά σιγά να καθαρίζει. Αυτό μπορεί να μας φαίνεται αρκετά ελκυστικό αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για τον εγκέφαλο μας.

Ο εγκέφαλος μας σε περιόδους που, σχετικά, αδρανεί προσπαθεί να καλύψει τα κενά. Αυτός είναι, λοιπόν ο λόγος που «εφευρίσκει» διάφορους προβληματισμούς.

Είναι φυσικό, λοιπόν, τη στιγμή που βρισκόμαστε μακριά απ΄το σπίτι μας να σκεφτόμαστε εάν αφήσαμε την κουζίνα ανοιχτή πριν τις διακοπές, εάν κλειδώσαμε την πίσω πόρτα, εάν κλείσαμε τον θερμοσίφωνα, εάν βγάλαμε το σίδερο απ’ το ρεύμα και εάν ο θερμοστάτης είναι στη θερμοκρασία που πρέπει.

Η λύση

Η λύση είναι, λοιπόν, απλή. Φωτογράφισε την κουζίνα πριν τις διακοπές και ό,τι άλλο νομίζεις ότι θα σε προβληματίσει. Και από μόνο του το γεγονός ότι ανά πάσα ώρα και στιγμή έχεις τις φωτογραφίες αυτές στο κινητό σου, θα σε ανακουφίσει από περιττά άγχη.

Διάβασε επίσης:

Γιατί οι διακοπές είναι πραγματικά σημαντικές για την υγεία σου;

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved