Μπορεί να προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας. Το να πηγαίνεις το παιδί σου στην παιδική χαρά είναι το καλύτερό του, ισχύει, όμως, αυτό και τους καλοκαιρινούς μήνες; Γιατί η παιδική χαρά το Καλοκαίρι δεν είναι και τόσο καλή ιδέα;

Τα παιδιά στην παιδική χαρά μεταμορφώνονται: Νιώθουν μια απίστευτη ελευθερία που υπάρχει ένας χώρος όπου μπορούν να τρέξουν, να παίξουν, να συναναστραφούν με άλλα παιδάκια και ν’ ανακαλύψουν λίγο περισσότερο τον κόσμο.

Αλλά η παιδική χαρά το Καλοκαίρι, ειδικά τις ημέρες και τις ώρες που οι θερμοκρασίες πιάνουν “κόκκινο”, καλό είναι ν’ αποφεύγεται, κι αυτό γιατί υπάρχει κίνδυνος για τραυματισμούς.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το πιο επικίνδυνο παιχνίδι το Καλοκαίρι στην παιδική χαρά είναι η τσουλήθρα, κι αυτό γιατί μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα. Η τσουλήθρα έτσι κι αλλιώς προκαλεί μεγάλη τριβή με το σώμα. Όταν το ποδαράκι του παιδιού είναι γυμνό λόγω της ζέστης και δεν φοράει μακρύ παντελόνι, η τριβή γίνεται ακόμα μεγαλύτερη κι υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού.

Leaving See Ya GIF by MOODMAN - Find & Share on GIPHY

Σκέψου τώρα πόσο εύκολο είναι να πάθει έγκαυμα το ευαίσθητο δερματάκι του παιδιού, όταν γλιστράει πάνω σε μια καυτή τσουλήθρα.

Πολλά παιδιά έχουν πάθει εγκαύματα ακόμα και δεύτερου βαθμού, επειδή έπαιξαν σε τσουλήθρα το Καλοκαίρι.

Μια μητέρα απ’ την Κίνα μέτρησε τη θερμοκρασία της τσουλήθρας αφού την χρησιμοποίησε η κόρη της το Καλοκαίρι: Έφτανε τους 68 βαθμούς Κελσίου! Το ανθρώπινο δέρμα είναι πολύ εύκολο να υποστεί έγκαυμα με 45 βαθμούς Κελσίου, σκέψου πόσο επικίνδυνοι είναι οι 68 βαθμοί!

Πολλές φορές το να γνωρίζουμε τον κίνδυνο, δεν είναι ικανό να μας αποτρέψει απ’ το να κάνουμε επικίνδυνα πράγματα. Σκέψου, όμως, το παιδί σου που βασίζεται σε σένα να το προστατέψεις όταν είναι ακόμα μικρό!

Mom Falling GIF by America's Funniest Home Videos - Find & Share on GIPHY

Η μητέρα απ’ την Ασία έκανε μια ανάρτηση στο Facebook για να προειδοποιήσει άλλους γονείς, ανεβάζοντας φωτογραφίες με το έγκαυμα που έπαθε η κόρη της στα πόδια της αφού έπαιξε με την τσουλήθρα. Όπως είπε, θα μπορούσε να έχει συμβεί στον καθένα γι’ αυτό και τις ανέβασε. Για να ενημερώσει άλλους γονείς που θα δουν την ανάρτησή της.

So I took my girls to the John anderson park today and I felt the playground equipment before I allowed my youngest to…

Gepostet von Dawna Wright am Montag, 28. Mai 2018

Δες και αυτό:

Το επικίνδυνο λάθος που κάνουν οι γονείς το Καλοκαίρι με το καροτσάκι του μωρού

Photo: Pixabay