Εσύ έχεις πρόγραμμα στην καραντίνα ή κάνεις ό,τι θέλεις μες τη μέρα ανάλογα την όρεξή σου; Μήπως ξυπνάς κι ανάλογα με το τι θες να κάνεις εκείνη την ώρα συνεχίζεις τη μέρα σου; 

Ε λοιπόν κάτι κάνεις λάθος. Ακόμα κι όταν είσαι όλη την ώρα σπίτι και μάλιστα και για πολλές μέρες είναι καλό να έχεις πρόγραμμα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δε θα χαλαρώσεις και δε θα ξεκουραστείς και λίγο μιας και είσαι σπίτι, όμως το να έχεις πρόγραμμα μόνο καλό μπορεί να σου κάνει.

Γιατί να έχεις πρόγραμμα στην καραντίνα;

Κάνεις χρήσιμα πράγματα

Όταν έχεις πρόγραμμα είναι πιο εύκολο να κάνεις περισσότερα και πιο χρήσιμα πράγματα μες τη μέρα. Έχεις ένα χρονοδιάγραμμα κι εκμεταλλεύεσαι καλύτερα το χρόνο σου.

Φυσικά και μπορείς να κάνεις ευχάριστα και χρήσιμα πράγματα και στην καραντίνα σου. Διάβασε ένα βιβλίο, τακτοποίησε το δωμάτιό σου, κάνε δουλειές στο σπίτι που μετά δε θα ‘χεις το χρόνο να κάνεις, φρόντισε το σώμα και τη διατροφή σου, κάνε διαλογισμό και γνώρισε καλύτερα τον εαυτό σου. Κάνε πράγματα που χρειάζονται. Σίγουρα θα έχεις υποχρεώσεις και μες το σπίτι που έχεις να τακτοποιήσεις.

πρόγραμμα στην καραντίνα

Κερδίζεις περισσότερο χρόνο

Όταν είσαι οργανωμένος και ξέρεις τι ακριβώς θες να κάνεις μες τη μέρα, κερδίζεις περισσότερο χρόνο. Αν έχεις ένα πρόγραμμα, μπορείς να τελειώνεις πιο γρήγορα με τις υποχρεώσεις σου κι ύστερα να κάνεις πιο ευχάριστα πράγματα για σένα και να χαλαρώνεις.

Δεν είναι διακοπές

Το ότι έχουν σταματήσει μερικές καθημερινές σου συνήθειες κι ότι δεν πηγαίνεις στη δουλειά σου, είτε δουλεύεις από το σπίτι είτε όχι, δεν σημαίνει πως κάνεις διακοπές. Κάποια στιγμή τα μέτρα αυτά θα σταματήσουν κι εσύ θα επιστρέψεις στην καθημερινότητά σου. Γι’ αυτό και είναι καλό να μην βγεις τελείως από το πρόγραμμα και την οργάνωσή σου. Τήρησε μία to-do list και προσπάθησε να μην χαλαρώσεις υπερβολικά πολύ. Ξεκουράσου, αλλά μην αμελήσεις τις υποχρεώσεις σου, γιατί θα μαζευτούν όλες μαζί και θα τρέχεις μετά.

Εκμεταλλεύσου το χρόνο αυτό που έχεις τώρα, χωρίς όμως να υπερβάλλεις και να αποδιοργανώνεσαι.

Αποδίδεις καλύτερα στη δουλειά

Αν δουλεύεις από το σπίτι, τότε σίγουρα θα ξέρεις πως όταν είσαι υπερβολικά χαλαρός, δεν μπορείς να δουλέψεις εντελώς συγκεντρωμένα και να αποδώσεις με το μέγιστο των δυνατοτήτων σου. Καλύτερα να έχεις ένα οργανωμένο πρόγραμμα, αν δουλεύεις απ’ το σπίτι για να αποδώσεις καλύτερα και να τελειώνεις και πιο γρήγορα τις υποχρεώσεις σου.

Διάβασε ακόμα:

9 απλά πράγματα που σε κάνουν παραγωγικό κάθε μέρα

Photos: Pexels