Γιατί δεν πρέπει ποτέ να κοινοποιείς φωτογραφία του boarding pass σου!

LIKE US ON FACEBOOK

Ένα από τα πράγματα που έχουν αλλάξει στον τρόπο που πλέον ταξιδεύουμε στην ψηφιακή εποχή, είναι και η επιθυμία μας να τα μοιραζόμαστε όλα με τους φίλους μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κι όταν λέμε όλα, το εννοούμε! Ανεβάζουμε φωτογραφίες πριν καν βγούμε από το σπίτι μας, όταν είμαστε στο αεροδρόμιο, όταν φτάνουμε στον προορισμό μας και φυσικά όλα όσα κάνουμε κατά τη διάρκεια της παραμονής μας εκεί. Γιατί δεν πρέπει ποτέ να κοινοποιείς φωτογραφία του boarding pass σου;

Κάνε μια αναζήτηση στο Instagram στο hashtag #boardingpass και εκεί θα βρεις μια σειρά από υπέροχες φωτογραφίες που όσοι τις ανέβασαν στον προσωπικό τους λογαριασμό, είχαν όλη την καλή διάθεση να ενημερώσουν τους φίλους τους για εκείνο το ταξίδι στη Ρώμη, το Λονδίνο, το Παρίσι κτλ.

Ωστόσο, αυτό που δεν γνώριζαν είναι ότι ίσως θα έπρεπε να κρατήσουν για τον εαυτό τους, αυτή την τόσο ωραία και φαινομενικά αθώα φωτογραφία. Γιατί, όμως, αυτό;

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Popular Mechanics, ο Noam Rotem, ένας υπάλληλος στην ασφάλεια του αεροδρομίου του Ισραήλ, όλα έχουν να κάνουν με τον εξαψήφιο κωδικό που υπάρχει τόσο στην κάρτα επιβίβασης όσο και στο εισιτήριο για τις αποσκευές.

Αυτός ο κωδικός που ονομάζεται Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (Passenger Name Record – PNR), μπορεί πολύ εύκολα να διαβαστεί από τους hackers, οι οποίοι μπορούν από αυτόν να συλλέξουν προσωπικά στοιχεία από τους επιβάτες. Ο Rotem ανέφερε, ότι από τα PNRs, μπορούσε και ο ίδιος να έχει πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα και να αλλάξει τα στοιχεία επικοινωνίας των επιβατών!

Unsplash/David Preston

Την ίδια στιγμή, εάν κάποιος αποκτήσει πρόσβαση στο PNR της κάρτας επιβίβασης σου, μπορεί στη συνέχεια να κάνει τα πάντα με αυτό. Μπορεί να κλέψει την πτήση, ν’ αλλάξει τη θέση σου και να κλέψει επίσης τα μίλια των ταξιδιών σου.

Το barcode στο εισιτήριο σου, είναι επίσης κάτι που δεν πρέπει να μοιράζεσαι, καθώς εάν κάποιος διαθέτει την εφαρμογή για barcode-scanning, τότε μπορεί πολύ εύκολα να προσκομίσει προσωπικές πληροφορίες από αυτό.

Έτσι λοιπόν, την επόμενη φορά που θες ν’ ανεβάσεις κάποια φωτογραφία απ’ το ταξίδι σου, επίλεξε μία που να μην περιέχει το boarding pass σου ή στην τελική μην ανεβάσεις και τίποτα, απλά ζήσε τη στιγμή και κράτα τις φωτογραφίες για εσένα!

Διάβασε επίσης:

Πόση ώρα πριν την πτήση πρέπει να φτάνουμε στο αεροδρόμιο;

Photo: 123rf/NZ Herald
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved