Τα μακαρόνια παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην καθημερινή διατροφή σου, ενώ μερικές μέρες μονοπωλούν το ενδιαφέρον! Ανεξάρτητα απ’ το πώς θα σερβίρεις τα μακαρόνια, υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να τα βράσεις κι αυτός ο τρόπος δεν περιλαμβάνει καθόλου λάδι! Όπως το άκουσες, δεν πρέπει ποτέ να βάζεις λάδι στο νερό που βράζεις τα μακαρόνια και υπάρχει πολύ σημαντικός λόγος γι’ αυτό.

Οι περισσότεροι από εμάς όταν φτιάχνουμε μακαρόνια πιστεύουμε ότι είναι καλό να προσθέσουμε δύο πράγματα στο νερό: Το πρώτο είναι το αλάτι, το οποίο δίνει έξτρα γεύση και το δεύτερο είναι το λάδι, το οποίο υποτίθεται ότι προλαμβάνει το να κολλήσουν τα μακαρόνια μεταξύ τους.

Το πρόβλημα με το λάδι καταλήγει σε κάτι που όλοι γνωρίζουμε αλλά αρνούμαστε ν’ αποδεχτούμε: Το λάδι και το νερό δεν αναμειγνύονται. Ανεξάρτητα απ’ το πόσο ζεστό είναι το νερό, τα μόριά του δεν πρόκειται ποτέ ν’ αναμειχθούν μ’ εκείνα του λαδιού, ό,τι και να κάνεις! Είναι η χημεία, τι να κάνουμε;

σπαγγέτι-τοματινια-σάλτσα-ντομάτα

Αυτό σημαίνει ότι μόνο ένα μικρό μέρος του λαδιού- στην καλύτερη περίπτωση- θα φθάσει στα ζυμαρικά σου καθώς βράζουν.

Στην πραγματικότητα, η προσθήκη λαδιού κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Τα ζυμαρικά θα έρθουν σ’ επαφή με το λάδι μόνο όταν τα σουρώσεις. Όμως, σ’ αυτό το σημείο η επίστρωση λαδιού πάνω στα ζυμαρικά σου θα καταστρέψει κάθε φιλότιμη προσπάθειά σου για ν’ αναμείξεις τέλεια τη σάλτσα με τα μακαρόνια!

Μακαρόνια με σάλτσα πιπεριάς

Εάν αγχώνεσαι ότι θα κολλήσουν τα μακαρόνια, υπάρχουν μερικές λύσεις!

  • Φρόντισε να είναι έτοιμα την ίδια στιγμή με τη σάλτσα και τα υπόλοιπα φαγητά του γεύματός σου.
  • Για την ακρίβεια, το να αναμειγνύεις τη σάλτσα με τα ζυμαρικά την ώρα που και τα δύο είναι ζεστά είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να κάνεις!
  • Η άλλη επιλογή είναι να αποθηκεύσεις λίγο απ’ το νερό που έβρασες τα μακαρόνια και να το χρησιμοποιήσεις την ώρα που είναι να τα σερβίρεις.