6+1 πρωτότυπες χρήσεις του αλουμινόχαρτου που δεν έχεις σκεφτεί!

LIKE US ON FACEBOOK

Εσύ πώς χρησιμοποιείς το αλουμινόχαρτο; Μόνο στη μαγειρική; Δεν ξέρεις ακόμα πως υπάρχουν αρκετές χρήσεις του αλουμινόχαρτου, που είναι αρκετά χρήσιμες και εκτός κουζίνας; 

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις σε κάποιο συρτάρι του σπιτιού σου αλουμινόχαρτο. Άλλωστε, μια συσκευασία αλουμινόχαρτο δεν τελειώνει κι εύκολα, παρ’ όλο που σου είναι πολύ χρήσιμο κυρίως την ώρα που μαγειρεύεις. Καλό και το αλουμινόχαρτο στην κουζίνα για να σκεπάζεις το φαγητό, αλλά δεν είναι μόνο αυτός ο τρόπος που μπορείς να το χρησιμοποιείς.

Οι πιο εναλλακτικές χρήσεις του αλουμινόχαρτου

Γυάλισμα ασημικών

Ένα κομμάτι αλουμινόχαρτου μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο, ώστε να πάρουν και πάλι λάμψη τα ασημικά σου. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις μέσα σ’ ένα μπολ με ζεστό νερό ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και λίγη μαγειρική σόδα και στη συνέχεια να τοποθετήσεις τα ασημικά σου για ένα τέταρτο περίπου. Στη συνέχεια, τα στεγνώνεις με μια καθαρή πετσέτα.

Καθάρισμα σχάρας

Φυσικά και ένα κομμάτι αλουμινόχαρτου σε σχήμα μπάλας θα σε βοηθήσει να καθαρίσεις επιτυχώς τα καμένα λίπη από τη σχάρα σου. Σίγουρα θα λάμψει και πάλι.

Σιδέρωμα ρούχων

Πώς θα σιδερώσεις πιο γρήγορα τα ρούχα σου; Απλώνοντας το αλουμινόχαρτο κάτω από το ύφασμα της σιδερώστρας. Αυτό θα κάνει το σιδέρωμα πιο εύκολο, αφού θα σιδερώνεις τα ρούχα σου πολύ πιο γρήγορα από πριν.

Ακόνισμα ψαλιδιού

Ακόνισε το ψαλίδι σου, χρησιμοποιώντας μόνο ένα κομμάτι αλουμινόχαρτου. Απλά κόψε πολλές φορές ένα διπλωμένο κομμάτι αλουμινόχαρτου, ώστε να γίνει και πάλι κοφτερό το ψαλίδι σου.

Μπανάνες

Οι μπανάνες σου δε θα μαυρίσουν και θα παραμείνουν φρέσκες χάρη στο αλουμινόχαρτο. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τυλίξεις τα κοτσάνια τους με αλουμινόχαρτο.

χρήσεις του αλουμινόχαρτου

Brightside

Ίσιωμα μαλλιών

Πόσες φορές έχεις ακούσει ότι η ισιωτική καίει την τρίχα; Πολλές! Τώρα πια, όμως, θα ισιώνεις τα μαλλιά σου, τυλίγοντάς τα με αλουμινόχαρτο. Αυτό και δεν θα κάψει τις τρίχες των μαλλιών σου, αφού δε θα έρχονται σε άμεση επαφή με την πρέσα και θα σε βοηθήσει να τα ισιώσεις πιο εύκολα, αφού η θερμοκρασία θα φυλακιστεί μέσα στο αλουμινόχαρτο και οι τρίχες θα ισιώσουν αμέσως.

Καλύτερη ταχύτητα στο Wi-Fi

Μπορεί να μην σου έχει περάσει καν από το μυαλό, όμως το αλουμινόχαρτο μπορεί να καλυτερεύσει το Internet στο σπίτι σου. Αν θες να κάνεις καλύτερη την ταχύτητα του Wi-Fi σου και να μην περιμένεις κάθε φορά να φορτώσει μια ιστοσελίδα τότε χρησιμοποίησε το αλουμινόχαρτο και θα δεις άμεσα αποτελέσματα.

Δες τι πρέπει να κάνεις για το Wi-Fi:

Το trick για να έχεις πιο γρήγορο Internet βρίσκεται στο… αλουμινόχαρτο!

Photo: Pexels
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved