Ξέρουμε όσα σκέφτεσαι εάν δεν περνάς καλά στη δουλειά σου!

LIKE US ON FACEBOOK

Έχετε υπάρξει ποτέ σε μια δουλειά που ενώ εσείς πιστεύατε ότι δίνατε τον καλύτερο σας εαυτό, δεν είχε την ίδια άποψη κι ο εργοδότης σας; Ή ακόμα κι αν το πίστευε, η συμπεριφορά του σας έδειχνε το αντίθετο;

Όλοι έχουμε βρεθεί σε έναν χώρο εργασίας, που δεν ήταν έτσι όπως τον είχαμε φανταστεί. Κι ενώ θεωρούσαμε πολύτιμο τον εαυτό μας στη συγκεκριμένη δουλειά, πιστεύαμε στις δυνατότητές μας και στον εαυτό μας, η συμπεριφορά του εργοδότη μας δεν ήταν αυτή που θα περιμέναμε ή θα θέλαμε…

Φράσεις που σίγουρα περνάνε από το μυαλό σας!

Σίγουρα φράσεις όπως, « δεν με παίρνει σοβαρά», « οι απόψεις μου δεν έχουν σημασία», «δεν είμαι σεβαστός» και « δεν ακούγομαι», θα έχουν περάσει έστω μία φορά από το μυαλό σας. Αυτές οι φράσεις σίγουρα θα καταλήξουν σε μία δύσκολη συνεργασία!

Θετικές σχέσεις!

Σε μία δουλειά, αναπόσπαστο κομμάτι της εξέλιξης και της προόδου είναι και οι καλές σχέσεις τόσο των υπαλλήλων μεταξύ τους όσο και με τους διευθυντές τους. Πολλοί πιστεύουν ότι η ενσυναίσθηση αυτή των διευθυντών δεν αποκτάται, αλλά είτε το έχουν είτε όχι! Αντιθέτως οι αρνητικές σχέσεις θα έχουν επιπτώσεις στον εργασιακό χώρο και στα αποτελέσματα της δουλειάς.

Αντίθετα, όταν υπάρχει απογοήτευση, όταν ο εργαζόμενος δεν λαμβάνει τη συμπεριφορά που επιθυμεί ή δεν αναγνωρίζεται η δουλειά του όσο θα ‘πρεπε, τότε θα προκληθούν και ρήξεις, ή με πιο απλά λόγια και σε παραίτηση.

Τι μπορεί, όμως, να αισθανθεί κάποιος και να οδηγηθεί σε αυτή του την απόφαση; Η απάντηση που ταιριάζει σε αυτή την ερώτηση είναι σίγουρα «περιθωριοποίηση». Ένας άνθρωπος που δεν λαμβάνει αυτά που θέλει σε μία δουλειά και νιώθει κατώτερος ή παρείσακτος τότε σίγουρα θα αρχίσει να αναζητά άλλο εργασιακό χώρο!

Το μόνο σίγουρο είναι ότι για να χτιστεί και να διατηρηθεί μία καλή συνεργασία η οποία θα είναι παραγωγική, θα πρέπει να υπάρχει θέληση κι από τις δύο πλευρές.

Διαβάστε επίσης:

Εσωστρεφής εργοδότης; Πέντε βήματα για να ενδυναμώσεις τη σχέση σου μαζί του

Δουλεύεις σχεδόν όλη μέρα γι’ αυτό, ναι, έχει σημασία η ψυχική υγεία στον χώρο εργασίας σου

Photo:  jcomp / Freepik
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved