Είσαι από τους τύπους, που δεν τους αρέσει καθόλου να κοιμούνται και να χάνουν την μέρα τους; Τότε, λοιπόν, βρέθηκαν λόγοι να ξυπνάς πρωί και να αξιοποιείς τον χρόνο σου καταλλήλα.

Και εσύ ξυπνάς το πρωί από τα χαράματα για τη δουλειά νιώθωντας βαριεστημένος να δουλέψεις; Νιώθεις το bullying από τους φίλους σου επειδή εκείνοι κοιμούνται μέχρι αργά και ξυπνάνε ο,τι ώρα θέλουν; Σε πληροφορούμε πως εκείνοι χάνουν, διότι στους λόγους που θα σου παραθέσουμε παρακάτω θα καταλάβεις πόσο καλά κάνεις και είσαι πρωινός τύπος, λόγοι να ξυπνάς πρωί και θα μάθεις πως είναι να ξεκινάς ευχάριστα τη μέρα σου.

7 λόγοι να ξυπνάς πρωί και να ξεκινάς ευχάριστα τη μέρα σου

  • Ένα καλό και ισορροπημένο πρωινό σε βοηθά να ξεκινήσεις την ημέρα σου

λόγοι να ξυπνάς το πρωί

Υπάρχει λόγος που λένε οι ειδικοί πως «το πρωινό είναι το σημαντικότερο γέυμα της ημέρας», όχι μόνο βοηθάει στον μεταβολισμό σου, το οποίο παραμπιπτόντως είναι ωφέλιμο  για τη συνολική απώλεια βάρους σου, αλλά επιπροσθέτως δίνει στο σώμα και στον εγκέφαλο θρεπτικά συστατικά τα οποία σε βοηθάνε να προχωρήσεις την ημέρα σου.

Όπως λέει χαρακτηριστικά και ο Brandon Mentore, ειδικός αθλητικός διατροφολόγος:

Η κατανάλωση ενός πλούσιου πρωινού με πρωτεΐνη μπορεί να βοηθήσει στη κατασκευή ντοπαμίνης,ενός νευροδιαβιβαστή που βοηθάει να ελέγχει τα κέντρα ψυχαγωγίας του εγκεφάλου και εξισορροπεί την κορτιζόλη της ορμόνης του στρες

  • Πρωινό ξύπνημα χωρίς γυμναστική δε λέει 

γυμναστήριο

Γενικά η γυμναστική σε βοηθάει να ξεκινάς ευχάριστα την ημέρα σου κάνοντας μερικές ασκήσεις. Αναζωογονείς το πνεύμα σου,  διώχνεις όλο το στρες που θα είχες, εάν δεν πήγαινες και νιώθεις έτοιμος να βγεις για δουλειά. Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους ανθρώπους που βγάζουν όλο το άγχος της δουλειάς και νομίζουν πως το καταπολεμούν με το τσιγάρο.

Επιπροσθέτως η γυμναστική σύμφωνα με τον ειδικό γυμναστή απώλειας βάρους Robert. S. Herbst: «Το σώμα παράγει περισσότερη τεστοστερόνη το πρωί και αυτά τα αυξημένα επίπεδα μπορούν να βοηθήσουν στη στήριξη των μυών και την ανάπτυξη.»

  • Η έκθεση το πρωί στον ήλιο βοηθάει στο γενικότερο “mood of the day” που λέμε

λόγοι να ξυπνάς πρωί

Μία μελέτη του Northwestern Medicine  έδειξε πως ο χρόνος, η ένταση, και η διάρκεια της έκθεσης του φωτός στον άνθρωπο έχουν άμεση σχέση με το βάρος του: αναλυτικότερα οι άνθρωποι, που είχαν  μεγάλη έκθεση σε μέτριας ποσότητας φωτός είχαν σημαντικά χαμηλότερο δείκτη μάζα σώματος (BMI) συγκριτικά με εκείνους, οι οποίοι είχαν περισσότερη έκθεση στο φως του ήλιου. Στα συν της έρευνας, ότι το φυσικό φως  αποδείχθηκε πως αυξάνει τις επιδόσεις  στο χώρο εργασίας και γενικότερα τη συνολική καλύτερη διάθεση.

  • Κάνεις πιο ευχάριστο ύπνο το βράδυ

βγαίνεις μ' ένα ψυχοπαθή

Σε περίπτωση που κοιμάσαι κατά μέσο όρο 7-9 ώρες, όπως συστήνεται κιόλας από το National Sleep Foundation, βοηθάς το σώμα σου να συγχρονιστεί με τα φυσικά πρότυπα ύπνου. Εάν ξυπνάς νωρίς και κοιμάσαι νωρίς τότε το πιο πιθανό είναι ότι κάνεις και πιο ευχάριστο ύπνο όταν κοιμάσαι και ξυπνάς πολύ πιο εύκολα συγκριτικά με κάποιον που κοιμάται αργά κια ξυπνάει αργά και δυσκολεύεται να σηκωθεί. Για να μην αναφερθούμε πως εάν κάποιος πέσει αργά και σηκωθεί νωρίς τότε αυτό που κάνει ουσιαστικά είναι να δυσκολεύει τη ζωή του .

  • Είναι λιγότερο πιθανό να χρονοτριβείς στη δουλειά σου

Σε περίπτωση που είσαι νυχτερινός τύπος, έχεις τη δυνατότητα να αναβάλλεις κάτι και να το κάνεις αργότερα μέσα στη νύχτα. Τι γίνεται όμως με τον πρωινό τύπο; Οι πρωινοί τύποι έχουν επίγνωση ότι πρέπει να  επιτελέσουν συγκεκριμένα καθήκοντα γι’αυτό ακριβώς  και επιδεικνύουν αστείρευτη ενέργεια. Φαίνεται να υπάρχει συσχέτιση με το «να ξυπνάς νωρίς και να ετοιμάζεις τις υποχρεώσεις σου» .

  • Είσαι πιο χαρούμενο άτομο

καλύτερο να είσαι single

Από πρόσφατες έρευνες, έχει φανεί πως οι νυχτερινοί τύποι είναι σε μεγαλύτερο κίνδυνο να βρεθούν εκτεθειμένοι σε στεναχώρια. Ο Bratner αναφέρει συγκεριμένα:

Η έλλειψη ύπνου και οι διαταραγμένοι κύκλοι ύπνου έχουν επίσης συνδεθεί με την κατάθλιψη.  Η στέρηση του ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη που μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερη στέρηση ύπνου που μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερη κατάθλιψη … είναι ένας φαύλος κύκλος. 

  • Υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να είσαι επιτυχημένος στη δουλειά σου Έλληνες δουλεύουν περισσότερες ώρες

Ξυπνώντας πρωί αυτομάτως βοηθάς τον εαυτό σου να ανελιχθείς και να εξελιχθείς. Μία μελέτη του University of Education in Heidelberg  ότι οι εργαζόμενοι που δουλεύουν καλύτερα τα πρωινά εχουν περισσότερες πιθανότητες  για επιτυχία στην καριέρα τους.