Τα κουνούπια είναι ίσως- μετά με τον καύσωνα- το πιο ενοχλητικό πράγμα στο Καλοκαίρι! Πρέπει να έχεις συνεχώς στο νου σου να έχεις προμηθευτεί με κάποιο αντικουνουπικό σπρέι ή φιδάκι, αλλιώς την πάτησες!

Όχι, πια γιατί θα σου δείξουμε ένα πανεύκολο τρικ για να μην σε πλησιάζουν τα κουνούπια, ακόμα κι αν δεν έχεις αντικουνουπικό! Πραγματικά, δεν αρέσει καθόλου στα κουνούπια να έχεις αυτό το συγκεκριμένο πράγμα στην τσέπη σου!

Φύλλα στεγνωτηρίου

Πήγες την εκδρομή σου ή ελεύθερο κάμπινγκ και δεν φρόντισες να πάρεις μαζί σου ένα αντικουνουπικό; Μην αγχώνεσαι, γιατί μια οικιακή λύση θα διασφαλίσει ότι δεν θα έρθεις αντιμέτωπος με τόνους από τσιμπήματα κουνουπιών. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα φύλλο στεγνωτηρίου. Αρκεί ένα και μόνο φύλλο για να κάνεις τη δουλειά σου! Βάλε το φύλλο στην τσέπη σου ή πέρασέ το απ’ τη θηλιά που είναι για τη ζώνη στο σορτσάκι σου. Θα παρατηρήσεις ότι τα έντομα θα μείνουν μακριά και δεν θα σε τσιμπήσουν!

Άλλες λύσεις για την απώθηση των κουνουπιών

Citronella

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις για να βεβαιωθείς ότι τα κουνούπια δεν θα σε πλησιάσουν καν! Συνηθίζαμε να πιστεύουμε ότι θα μπορούσαμε να το καταφέρουμε αυτό κλείνοντας απλά τα φώτα, αλλά αποδεικνύεται ότι αυτό δεν είναι αλήθεια.

Τα κουνούπια δεν έλκονται από το φως, όπως πιστεύαμε, αλλά από την οσμή του σώματος. Εάν θέλεις να κρατήσεις τα κουνούπια μακριά, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να δουλέψεις με τις μυρωδιές. Για παράδειγμα, τα κουνούπια πραγματικά δεν συμπαθούν τη μυρωδιά του λεμονιού ή της λεβάντας. Γι ‘αυτό, μια καλή ιδέα είναι ν’ ανάψεις ένα κερί citronella ή λεβάντας σε κάθε χώρο όπου δεν θέλεις να πλησιάσουν τα κουνούπια.

Σκόρδο

Δεν έχεις φύλλα στεγνωτηρίου ή κεράκι; Μην απελπίζεσαι, γιατί μπορείς επίσης να κρατήσεις τα κουνούπια μακριά καταναλώνοντας σκόρδο! Η κατανάλωση του σκόρδου έχει στην πραγματικότητα αποτέλεσμα καθώς επηρεάζει ολόκληρη την οσμή του σώματός σου και τα κουνούπια δεν είναι καθόλου φαν αυτής της οσμής.

Τα κουνούπια μισούν επίσης τη μυρωδιά των γαρίφαλων, κάτι που μπορείς εύκολα να τοποθετήσεις και στην τσέπη σου ή να τοποθετήσεις ένα μπολ με νερό και γαρίφαλα στον κήπο. Συνιστούμε επίσης να φοράς ρούχα σε ανοιχτά χρώματα: Τα κουνούπια προσελκύονται περισσότερο από τα σκούρα χρώματα.

Αν δεν σου κάνει τίποτα απ’ τα παραπάνω, μπορείς να φτιάξεις το δικό σου DIY απωθητικό κουνουπιών.

Διαβάστε ακόμα:

DIY: Φυσικό σπρέι που απομακρύνει τα κουνούπια

Photo: Pixabay