Ένα κόλπο για να κλείνεις πάντα πιο οικονομικά αεροπορικά εισιτήρια

LIKE US ON FACEBOOK

Είμαστε σίγουροι πως στο παρελθόν έχει διαβάσει πολλά κόλπα για να κλείνεις φθηνά αεροπορικά εισιτήρια: Να παίζεις με τις μέρες, τις ώρες και να διαγράφεις τα cookies πριν κάνεις αναζήτηση! Επειδή, όμως, αυτές οι συμβουλές δεν πιάνουν πάντα, σου έχουμε ακόμα μια!

Το κόλπο για να κλείνεις πάντα πιο οικονομικά αεροπορικά εισιτήρια είναι να μην τα κλείνεις όλα μαζί, αλλά ξεχωριστά! Το μυστικό έγινε γνωστό από έναν Βέλγο δημοσιογράφο, ο οποίος πριν από λίγο καιρό συνειδητοποίησε έκπληκτος τη διαφορά στην τιμή όταν επιχείρησε να κλείσει ξεχωριστά τα αεροπορικά εισιτήρια.

Ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος ήθελε να κλείσει εισιτήρια απ’ το Βέλγιο στη Βαρκελώνη. Συγκεκριμένα, έβαλε ως αεροδρόμιο αναχώρησης το Zaventem και ως προορισμό του τη Βαρκελώνη. Αρχικά, έβαλε τα εισιτήρια για δύο άτομα, καθώς θα πήγαινε με παρέα. Το κάθε εισιτήριο είχε 126 ευρώ.

Όταν, όμως, επέλεξε τη διαδρομή για ένα μόνο άτομο, η τιμή έπεσε στα 88 ευρώ! Κι εννοείται πως μιλάμε για μια αξιοσημείωτη διαφορά!

Μπορεί το πείραμα να έγινε για την low cost αεροπορική Ryanair, όμως, μπορείς να το δοκιμάσεις και μ’ άλλες αεροπορικές! Φυσικά, έχεις το μειονέκτημα ότι εάν κλείσεις ξεχωριστά τα εισιτήρια, δεν θα κάθεσαι μαζί με την παρέα σου, αλλά πληρώνοντας ένα πολύ μικρό ποσό στο check-in, μπορείς να επιλέξεις θέση δίπλα στην παρέα σου!

Extra tips για πιο οικονομικά αεροπορικά εισιτήρια

  • Πολλοί υποστηρίζουν, ότι η Τρίτη είναι η καλύτερη ημέρα για να κλείσεις πιο φθηνά εισιτήρια. Μπορεί αυτό όντως να είναι αλήθεια, αφού το να κλείνεις εισιτήρια μέσα στην εβδομάδα είναι πάντα πιο οικονομικό από όταν τα κλείνεις σαββατοκύριακο.
  • Στατιστικά, οι πρώτες και οι τελευταίες πτήσεις της ημέρας είναι συνήθως και οι φθηνότερες. Έτσι, επέλεξε για τον επόμενο προορισμό σου να ταξιδέψεις ή πολύ νωρίς το πρωί ή πολύ αργά το βράδυ.
  • Υπάρχουν πολλά sites που σε βοηθάνε στην αναζήτηση των φθηνότερων πτήσεων. Ωστόσο, επειδή πολλά sites δεν δείχνουν τους φόρους, να μπαίνεις πάντα να το ελέγχεις με αναζήτηση της ίδιας πτήσης και στο επίσημο site της αεροπορικής εταιρείας.

Διαβάστε ακόμα:

Ταξιδεύεις με αεροπλάνο; Όλα όσα πρέπει να ξέρεις πριν κλείσεις το εισιτήριο

Ένα δωρεάν app για να ξέρεις τα δικαιώματά σου ως ταξιδιώτης

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved