Ένα γράμμα στη μαμά μου, ένα μεγάλο ευχαριστώ

LIKE US ON FACEBOOK

Μητέρα. Μανούλα. Μαμά. Είναι το σημαντικό πρόσωπο που έχουμε στη ζωή μας και δεν χρειαζόμαστε καμία γιορτή της μητέρας για να το καταλάβουμε. Το καταλαβαίνουμε κάθε μέρα.

Θεωρείς τη μαμά σου δεδομένη, αλλά δεν είναι για όλους. Θεωρείς ότι η μαμά σου θα είναι πάντα εκεί, αλλά δεν ισχύει για όλους. Έχεις σκεφτεί ποτέ πόσα κάνει η μαμά σου για σένα και πόσα της ανταποδίδεις; Μα θα μου πεις “μαμά μου είναι κι εγώ θα το κάνω στα παιδιά μου”. Δεν το κάνει από υποχρέωση, το κάνει από αγάπη. Γιατί για την αγάπη της για σένα μπορεί να κάνει τα πάντα.

Αν έγραφα ένα γράμμα στη μαμά μου για τη “γιορτή της μητέρας”, τι θα της έλεγα; Ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Ευχαριστώ που από τη στιγμή που γεννήθηκα δεν μου έχεις αφήσει ποτέ το χέρι, ό,τι κι αν έχω κάνει, καλό ή στραβό.

Ευχαριστώ που πάντα με συμβουλεύεις κι ας κάνω ότι κλείνω τα αυτιά μου σε αυτά που λες. Σε ακούω.

Ευχαριστώ που δουλεύεις ακόμη σαν το σκυλί για να συντηρείς εμένα που… λιγάκι έχω μεγαλώσει για να με συντηρείς. “Τι να κάνεις κι εσύ που ήρθαν έτσι τα πράγματα”, μου λες και συνεχίζεις να κόβεις χρήματα σαν να είσαι τράπεζα. “Έχουμε κερδίσει το τζόκερ και δεν μου το λες;”, ρωτάω με χιούμορ ενώ ξέρω πως σκύβεις το κεφάλι και κάνεις δύο δουλειές για να μου τα παρέχεις όλα.

Ευχαριστώ που ξυπνάς απ’ το χάραμα για να μαγειρέψεις, να καθαρίσεις το σπίτι και μετά να πας στη δουλειά σου. Τι κάνεις για σένα; Τίποτα, όλα τα κάνεις για εμένα.

Ευχαριστώ που ανέχεσαι την γκρίνια μου επειδή έχω νεύρα, επειδή χώρισα, επειδή απλά ξύπνησα στραβά. Εσύ εκεί…με ανέχεσαι όταν εγώ δεν μπορώ να ανεχτώ τον εαυτό μου.

Ευχαριστώ που πάντα μου υπενθυμίζεις όσα πρέπει να κάνω, κι ας σε λέω κουραστική.

Ευχαριστώ που κάθε φορά που είμαι άρρωστη, παίρνεις τον ρόλο του γιατρού, κάνεις σούπες, τσάι,  ξυπνάς μέσα στη νύχτα για να δεις αν έχω πυρετό. Κι ας έχω μεγαλώσει πια μαμά.

Ευχαριστώ που μου λες πόσο όμορφη είμαι. Το λες και το εννοείς. Πιστεύεις σε μένα, όσο δεν πιστεύει κανένας σε αυτόν τον κόσμο.

Ευχαριστώ που πριν καν σου ζητήσω κάτι, το έχεις έτοιμο. Δεν έχεις προσωπική ζωή μαμά, την έχεις αφιερώσει όλη σε μένα.

Ευχαριστώ που όταν είμαι στεναχωρημένη ορκίζεσαι να σκοτώσεις όποιον με πείραξε. Σκοτεινιάζει, όμως, το βλέμμα σου και στεναχωριέσαι περισσότερο από εμένα.

Ευχαριστώ που πάντα θα μου πεις καλημέρα το πρωί και καληνύχτα το βράδυ. Και θέλω να μου τα λες για πολλά χρόνια ακόμη μαμά. Γιατί απλά δεν μπορώ ούτε να σκεφτώ τη ζωή μου χωρίς εσένα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ, μια συγγνώμη για όσες φορές σε έχω πληγώσει και ένα μεγάλο σ’ αγαπώ. 

Και δεν είναι ποτέ αργά για να της κάνεις ένα δώρο:

Γιορτή της μητέρας: Δώρα για τη μαμά σου που θα την εντυπωσιάσουν!

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved