Αν χρησιμοποιείς συχνά το αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις σου σίγουρα έχεις “κολλήσει” αρκετές φορές σε μποτιλιάρισμα. Τι να κάνεις όταν έχει κίνηση στους δρόμους; 

Και φυσικά δεν εννοούμε τι μπορείς να κάνεις για να φτάσεις πιο γρήγορα στον προορισμό σου, αφού δεν μπορείς να πετάξεις ή να βρεις ένα μαγικό τρόπο για να φτάσεις. Ωστόσο, υπάρχουν tips για να μην χάσεις τον χρόνο σου περιμένοντας να “ξεκολλήσεις’ απ’ το μποτιλιάρισμα και να περάσεις όσο γίνεται πιο όμορφα και με ασφάλεια φυσικά.

Επομένως, τι να κάνεις όταν έχει κίνηση στους δρόμους;

Μουσική

Εντάξει, είναι το πιο κλασσικό, όλοι το κάνουμε. Όμως, πόσες φορές την ημέρα έχεις την ευκαιρία να χαλαρώσεις ακούγοντας μουσική, όταν οι υποχρεώσεις σου σε “καλούν” να τις τελειώσεις; Μάλλον όχι και τόσες πολλές.

Μίλα με τον εαυτό σου

Όταν είσαι μόνος σου στο αμάξι κι έχεις “κολλήσει” στην κίνηση, χαμήλωσε τη μουσική και σκέψου, μίλα με τον εαυτό σου για όσα σε προβληματίζουν, θες να κάνεις και οργάνωσε ακόμα και το πρόγραμμά σου για την υπόλοιπη μέρα. Θα νιώσεις πολύ πιο ανάλαφρα μόλις βγάλεις από μέσα σου όσα σε βαραίνουν και οργανωθείς.

Μίλα με αγαπημένα σου πρόσωπα

Αν έχεις συνοδηγό η ώρα περνάει πιο γρήγορα κι ευχάριστα, αν δεν έχεις όμως τι κάνεις;

Αν η οδήγηση στο επιτρέπει, πάρε τηλέφωνο τα αγαπημένα σου πρόσωπα, έχεις άπλετο χρόνο να μιλήσεις. Φυσικά και αυτό το κάνεις πάντα με ασφάλεια, εφόσον δεν οδηγείς, αλλά περιμένεις να ξεμπλοκάρει το μποτιλιάρισμα και με ακουστικά ή bluetooth.

Καθάρισε το εσωτερικό του αυτοκινήτου

Μια καλή ευκαιρία μιας και είσαι μες το αυτοκίνητο και δεν κάνεις τίποτα είναι να καθαρίσεις το εσωτερικό του αμαξιού σου. Βάλε μια τάξη, ξεκαθάρισε όσα δεν χρειάζεσαι και καθάρισε με μαντηλάκια τα βρώμικα σημεία και αυτά που χρησιμοποιείς πιο συχνά, όπως το τιμόνι. Ξέρεις πόσα μικρόβια μπορεί να κρύβει;

Βασικά μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις, ακόμα και να φας ή να διαβάσεις ένα περιοδικό ή βιβλίο, αρκεί να το κάνεις με ασφάλεια κι ενώ δεν κινείται το αμάξι!

Μην ξεχνάς, όμως, πως πάντα προέχει η ασφάλεια και τα παραπάνω tips σε αφορούν εφόσον έχεις “κολλήσει” για τα καλά στην κίνηση κι όχι όταν οδηγάς. Αν είσαι νέος οδηγός και δεν έχεις εξοικειωθεί πολύ με το αυτοκίνητο, καλύτερα να περιοριστείς στη μουσική!

Διάβασε ακόμα:

Πρακτικές συμβουλές για όλους όσους οδηγούν

Photo: Pexels