Δεν άντεξες να περιμένεις να κρυώσει η πατάτα που μόλις έβγαλες απ’ το τηγάνι και φυσικά την άρπαξες και την δάγκωσες! Κι εκείνη τη στιγμή, ένιωσες να καίγεσαι ολόκληρος κι έναν φοβερό πόνο στη γλώσσα σου! Τι έγινε; Κάηκες! Και μάλιστα σ’ ένα πολύ ενοχλητικό σημείο!

Αν έκαψες τη γλώσσα σου, μην ανησυχείς γιατί θα γιάνει πριν καν το καταλάβεις! Αρκεί ν’ ακούσεις προσεκτικά τις συμβουλές μας και φυσικά να δεσμευτείς ότι την επόμενη φορά θα κάνεις υπομονή μέχρι να δοκιμάσεις το καυτό φαγητό που βγάζει ατμούς!

Όλοι μας καιγόμαστε στη γλώσσα και μάλιστα αρκετά συχνά. Αυτό είναι πολύ ενοχλητικό γιατί μετά δεν μπορείς ν’ απολαύσεις το φαγητό και τσούζει το σημείο.

Τα καλά νέα είναι ότι η λύση για τη γλώσσα σου που έχει καεί δεν βρίσκεται στο φαρμακείο, αλλά στο ντουλάπι της κουζίνας σου!

Το προϊόν που θα σε ανακουφίσει είναι η ζάχαρη! Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να αφήσεις λίγη ζάχαρη να διαλυθεί στη γλώσσα σου.

Πριν καλά καλά το καταλάβεις, ο πόνος θα έχει ηρεμήσει. Δεν έχεις ζάχαρη στο σπίτι; Μην ανησυχείς, λίγο μέλι θα λειτουργήσει επίσης!

Δοκίμασέ το και θα διαπιστώσεις μόνος σου πόσο θαυματουργή μπορεί να είναι η ζάχαρη σ’ αυτή την περίπτωση!

Άλλα tips που μπορεί να σου φανούν χρήσιμα:

  • Κάνε μπουκώματα με δροσερό νερό για μερικά λεπτά.
  • Πέρασε το σημείο που έκαψες μ’ ένα παγάκι, θα ανακουφιστείς αμέσως!
  • Πιες ένα ποτήρι με κρύο γάλα.

Κατά πάσα πιθανότητα η γλώσσα σου έχει πληγή οπότε για λίγες μέρες ξέχνα τις στερεές τροφές: Προτίμησε τις σούπες (φυσικά κρύες) και βάλε στη διατροφή σου τα μαλακά όσπρια. Μη φας κάτι ξερό γιατί σίγουρα ο πόνος θα είναι μεγάλος.

Ξέχασε τις όξινες τροφές: Ειδικά τις πρώτες μέρες, καλό θα ήταν να μην τρως όξινα φαγητά. Αν το κάνεις θα ταλαιπωρηθείς αρκετά.

Διάβασε και μερικά tips για το πώς ν’ αντιμετωπίσεις τα εγκαύματα στο σπίτι:

Πώς αντιμετωπίζεις στο σπίτι ελαφρά εγκαύματα;