Είναι μύθος ότι τα μαλλιά μεγαλώνουν πιο γρήγορα όταν κόβουμε την ψαλίδα; Είναι κάτι που επινόησε η μαμά σου για να σε πείσει να κόβεις τα μαλλιά σου πιο συχνά ή όντως όταν κόβουμε τις άκρες των μαλλιών, αυτά μετά είναι πιο υγιή;

Πόσοι σου έχουν πει ότι τα  τα μαλλιά μεγαλώνουν πιο γρήγορα όταν κόβουμε την ψαλίδα; Γιατί σε εμένα το έχουν πει άπειροι, δεν ορκίζομαι αλλά νομίζω ότι το έχω ακούσει μέχρι και από κομμωτές. Το ερώτημα, όμως, είναι εάν πράγματι κάτι τέτοιο ισχύει.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα ανέφεραν ειδικοί στο styling τα μαλλιά δεν μεγαλώνουν πιο γρήγορα όταν τα κόβουμε κι αυτό είναι ένας μύθος.

Η ψαλίδα δεν έχει καμία σχέση με το πόσο γρήγορα μεγαλώνουν τα μαλλιά, αλλά το κλειδί είναι το τριχωτό της κεφαλής και η ρίζα της τρίχας.

Σ’ αυτά οφείλεται το κατά πόσο πλούσια θα είναι τα μαλλιά μας, καθώς η ψαλίδα είναι κάτι που μπορεί να κοπεί, αλλά εάν η επιδερμίδα στο τριχωτό της κεφαλής δεν είναι υγιής, τότε τα μαλλιά αποκλείεται να μακρύνουν δια μαγείας επειδή θα κόψεις την ψαλίδα.

Πώς θα κάνεις τα μαλλιά να μεγαλώσουν πιο γρήγορα; Σύμφωνα με ειδικούς θα πρέπει να χρησιμοποιούμε σαμπουάν κατάλληλο για το δικό μας τύπο μαλλιών και χωρίς χημικά.

Παράλληλα, το ότι είναι μύθος ότι τα μαλλιά μεγαλώνουν πιο γρήγορα όταν κόβουμε την ψαλίδα, δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να την κόβουμε και καθόλου, καθώς όταν την κόβουμε, τα μαλλιά μας αποκτούν περισσότερο όγκο και η τρίχα είναι πολύ πιο δυνατή.

Επίσης, οι ειδικοί συνιστούν να κόβουμε τα μαλλιά μας κάθε δύο μήνες περίπου, αλλά αυτό εξαρτάται από το πόσο συχνά χρησιμοποιείς την ισιωτική ή το πιστολάκι.

Διάβασε ακόμη:

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις αν βάφεις τα μαλλιά μόνη στο σπίτι

Photo: Pexels/Tim Mossholder