Εάν ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που δουλεύει από το σπίτι ή ακόμα χειρότερα πρέπει να δουλεύει ΚΑΙ στο σπίτι, τότε σίγουρα πρέπει να έχεις έναν χώρο που να μπορείς να συγκεντρωθείς, για να είσαι αποδοτικός στην δουλειά. Επειδή αυτό που κάνουν οι περισσότεροι είναι να μετατρέπουν την κουζίνα, ή κάποιο μέρος της τραπεζαρίας σε έναν χώρο γεμάτο χαρτιά και προσπαθούν να δουλέψουν εκεί, είναι λάθος, εμείς θα σου δώσουμε 7 tips για ένα τέλειο γραφείο στο σπίτι.

7 tips για ένα τέλειο γραφείο στο σπίτι

 1. Βρες τον χώρο
  Δεν έχει σημασία σε ποιο μέρος του σπιτιού θα είναι ο χώρος αυτός, σημασία έχει πως πρέπει να είναι κάπου ήσυχα, και κάπου που να πιάνει καλά το ίντερνετ.
 2. Επίλεξε χρώμα σοφά
  Το μέρος που θα επιλέξεις για να φτιάξεις το γραφείο σου πρέπει να έχει και το σωστό χρώμα για να βοηθά στην παραγωγικότητα σου. Τα σκούρα χρώματα, λοιπόν, δεν κάνουν για αυτή την δουλειά. Σου προσφέρουν εκνευρισμό και κουράζουν το μάτι. Καλό θα ήταν να παίξεις με απαλά χρώματα όπως για παράδειγμα το πολύ ανοιχτό γαλάζιο.
 3. Άσε εκτός όλες τις συσκευές ψυχαγωγίας
  Και κυρίως την τηλεόραση. Αλλά και όλα τα συναφή. Στο μόνο που μπορούν να σε βοηθήσουν είναι να σε αποπροσανατολίζουν την ώρα που δουλεύεις. Καλό θα ήταν να μην έχεις και παιχνίδια ούτε στο pc σου.
 4. Επαρκής φωτισμός
  Πρέπει ο φωτισμός που θα επιλέξεις να καλός για να μην κουράζονται τα μάτια σου. Εάν μπορείς όταν θα ρυθμίζεις την διάταξη των επίπλων, προσπάθησε το γραφείο να είναι όσο πιο κοντά γίνεται σε παράθυρο.
 5. Άνετα έπιπλα
  Δεν χρειάζεται τα έπιπλα σου να είναι η τελευταία λέξη της μόδας αλλά ούτε και το γραφείο να ταιριάζει με την καρέκλα. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι αναπαυτικά έπιπλα που έχεις ήδη στο σπίτι για να μην σε κουράζουν. Μπορεί να νομίζεις ότι αυτό που θα φτιάξεις θα είναι κιτς, αλλά δεν είναι έτσι! Τελικά θα είναι ένας ζεστός χώρος γραφείου.
 6. Φρόντιζε να μένει καθαρό και τακτοποιημένο
  Η καθαριότητα και η τάξη του χώρου συνεπάγεται με την καθαριότητα και την τάξη στο μυαλό μας. Τάξη στο μυαλό = Αποδοτικότητα στην δουλειά.
 7. Βάλε αποσμητικό χώρου
  Βάλε ένα κερί, αυτά που μπαίνουν στην πρίζα, γιατί η ωραία μυρωδιά σου υπενθυμίζει την καθαριότητα του χώρου. Προτίμησε άρωμα μέντας που προωθεί την καθαρή σκέψη…

Άντε και καλές δουλειές στο νέο σου γραφείο….

Δες ακόμα:

Το σπίτι σου είναι ένα χάος; Απ’ αυτό το δωμάτιο πρέπει να ξεκινήσεις το καθάρισμα

Photo: Pexels