Διανύουμε την πιο όμορφη εποχή, αν και για πολλούς είναι και η πιο σπαστική. Τα λουλούδια έχουν ανθίσει, μαζί με τις αλλεργίες, που προκαλούνται από την γύρη, τις κάμπιες και την σκόνη.

Θα το γνωρίζεις εάν είσαι αλλεργικός αυτή την περίοδο του χρόνου, και σίγουρα θα έχεις πάρει τα μέτρα σου. Αν, όμως, δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις αυτή την κατάσταση και βρίσκεται σε διαρκή σύγχυση σου έχουμε 6 τρόπους για να καταπολεμήσεις τις αλλεργίες σου!

Η προετοιμασία για την εποχή των αλλεργιών μπορεί να σε βοηθήσει να νικήσεις το ελαφρύ συνάχι και μπούκωμα πριν γίνουν αφόρητα. Να υπενθυμίσουμε ότι ξεκινά από τα μέσα Μαρτίου και φτάνει μέχρι και τα τέλη Μαΐου, με την αγαπημένη μας γύρη από τα δέντρα. Στη συνέχεια, χτυπά η γύρη του χόρτου από τα τέλη Μαΐου έως το τέλος του Ιουλίου, και ακολουθούν τα ζιζάνια και η γύρη αμβροσίας, προκαλώντας αλλεργίες από τον Αύγουστο μέχρι τον πρώτο παγετό. Να προσθέσουμε ότι τα ακάρεα σκόνης προκαλούν συχνά και αλλεργίες.

Εδώ είναι έξι συμβουλές από τους ειδικούς για το πώς να προετοιμαστείς για την εποχή των αλλεργιών κατάλληλα, όπως ένας επαγγελματίας!

Ξεκίνα από πριν τα “φάρμακα”

Αντί να περιμένεις την επίμαχη αυτή περίοδο, προτείνεται να έχεις ξεκινήσει ήδη από πριν την θεραπεία, ώστε να είσαι προετοιμασμένος. Πάρε τα κατάλληλα φάρμακα προτού αρχίσεις να εμφανίζεις συμπτώματα αλλεργίας. Πάρε τα χάπια αλλεργίας, ρινικά σπρέι πριν από την έναρξη της σεζόν, ιδανικά δύο εβδομάδες πριν.

Να είσαι συνεπής με τη θεραπεία

Σημαντικό είναι επίσης να τσεκάρεις με τον γιατρό σου αν παίρνεις τα σωστά φάρμακα και να τον συμβουλευτείς άμεσα αν υπάρχει κάποια παρενέργεια. Δεν χρειάζεται μόνο να πάρεις τα φάρμακα στη σωστή χρονική περίοδο, αλλά να ακολουθήσεις μια μεθοδική θεραπεία. Ένα από τα πιο συχνά λάθη που κάνουν άνθρωποι είναι ότι χρησιμοποιούν σπρέι ρινικής χρήσης μετά την έναρξη των συμπτωμάτων τους και μόνο όταν χρειάζεται.

Καθάρισε το δωμάτιο!

τρόπους για να καταπολεμήσεις τις αλλεργίες σου!

Ο καθαρισμός μπορεί να είναι μια βαρετός, αλλά η επίτευξη αυτού του στόχου μπορεί να σε βοηθήσει να νικήσεις μερικές από τις εποχικές σου αλλεργίες. Ηλεκτρική σκούπα, καλύμματα σκόνης, και αφαίρεση χαλιών θα μειώσουν τις εντός σπιτιού αλλεργίες, και όταν φθάνουν τα υπαίθρια αλλεργιογόνα, θα προφυλαχθείς. Η διατήρηση των κλειστών παραθύρων κατά τις ώρες αιχμής της γύρης, όπως νωρίς το πρωί, μπορεί επίσης να είναι επωφελής για την υγεία σου.

Επισκέψου ένα γιατρό

Φυσικά, ο έλεγχος από τον γιατρό σου, για περίθαλψη που σχετίζεται με τις αλλεργίες σου είναι πάντα μια καλή ιδέα. Επισκέψου κάποιον πιστοποιημένο αλλεργιολόγο για να μάθεις τη αιτία του προβλήματος, και τι σου προκαλεί τις αλλεργίες, αφού θα μάθεις αν διαχειρίζεσαι σωστά την αλλεργία σου τόσα χρόνια.

Απόφυγε τα προϊόντα που προσελκύουν τη γύρη

Ορισμένα πράγματα μπορεί να προσελκύουν και να μαγνητίζουν την γύρη. Στις μέρες με τις υψηλές συγκεντρώσεις γύρης, σιγουρέψου ότι παίρνεις προφυλάξεις, να αποφύγεις να φοράς σπρέι μαλλιών επειδή η γύρη μπορεί να κολλήσει στα μαλλιά, ή και να χρησιμοποιήσεις γυαλιά αντί για φακούς επαφής, αφού η γύρη μπορεί να κολλήσει σε αυτούς. Ακόμα, φόρα γυαλιά ηλίου για να προστατέψεις τα μάτια σου.

Καθάρισε και το air condition

Η Άνοιξη συνοδεύεται από θερμότερες θερμοκρασίες. Ωστόσο, προτού  ενεργοποιείς τα κλιματιστικά και ανεμιστήρες οροφής, φρόντισε να τα σκουπίσεις πολύ καλά. Απόφυγε να τα χρησιμοποιήσεις για πρώτη φορά όταν είναι βρώμικα, γιατί έτσι μπορεί να μολύνουν τον αέρα.

Διάβασε και αυτό:

Ποια φαγητά βοηθούν την αλλεργία σου;