Όλοι μας αγαπάμε τα ρούχα, και τα ταλαιπωρούμε καθημερινά, ειδικά αυτά που δεν βγάζουμε από πάνω μας. Τι γίνεται στην περίπτωση, όμως, που ένας πόντος τραβιέται, δεν στέκονται σωστά πάνω σου ή απλά καταστρέφονται;

Όχι, δεν σημαίνει ότι θα αποχωριστείς για πάντα το αγαπημένο σου ρούχο, αφού υπάρχουν πολλοί τρόποι για να τα διορθώσεις. Σου έχουμε εφτά απλούς και οικονομικούς τρόπους για να διορθώσεις μικροπροβλήματα στα ρούχα. Είναι αντικείμενα που μπορείς να βρεις στο γραφείο σου και δεν κοστίζουν τίποτα στην κυριολεξία!

Χτένα κρεπαρίσματος για τα φλις και τις γούνες σου

Θες να δώσεις στη γούνα σου ή στο φλις τζέκετ του την αρχική του εικόνα; Με τον καιρό όλες οι γούνες και τα φλις χάνουν την μορφή τους, και πέφτει ο όγκος του. Με μια χτένα κρεπαρίσματος μπορείς να ανανεώσεις την γούνα σου, φουντώνας την και απομακρύνοντας του κόμπους, που μπορεί να έχουν δημιουργηθεί.

Ταινία κολλητική για τα χνούδια

Πολλές φορές τα ρούχα μαζεύουν τρίχες, χνούδια και άλλα, που κολλάνε στα ρούχα σου και τα κάνουν να δείχνουν παλιά και βρώμικα. Σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεσαι το ρολό που τραβάει τα χνούδια, αλλά αν δεν βρίσκεις, υπάρχει και μια άλλη εναλλακτική. Χρησιμοποίησε μια κολλητική ταινία, που κολλάει πάνω και αφαιρεί κάθε είδους “βρωμιά”. Οπότε, αν περιμένεις μια σημαντική συνάντηση και χρειάζεσαι το καλό σου παλτό, που όμως είναι γεμάτο χνούδι, τότε μπορείς γρήγορα και αποτελεσματικά να χρησιμοποιήσεις μια κολλητική ταινία!

Έχασες το κούμπωμα από το σκουλαρίκι;

Πόσο σπαστικό είναι να χάνεις τα κουμπώματα από τα σκουλαρίκια. Σε αυτή την περίπτωση πανικοβάλλεσαι, και φοβάσαι μην χάσεις το πολύτιμο κόσμημα σου, αλλά υπάρχει λύση. Κόψε από ένα μολύβι την γόμα που έχει στο πάνω μέρος του, και χρησιμοποίησε το για να σταθεροποιήσεις το σκουλαρίκι σου. Είναι μια εύκολη και διακριτική λύση, και δεν χρειάζεται να αφαιρέσεις το σκουλαρίκι σου, και την λάμψη που σου δίνει, για παράδειγμα σε ένα ραντεβού.

Τζελ που κολλάει για τα ρούχα που δεν “στέκονται”

Το να σηκώνεις συνεχώς το στράπλες φόρεμα σου ή την μπλούζα σου είναι κάτι που καταντάει εκνευριστικό. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κάλτσες, που χάνονται μέσα στα παπουτσια σου και πρέπει να τα βγάλεις για να τις σηκώσεις. Αν και κάποια ρούχα περιέχουν σιλικόνη και μια λαστιχένια λωρίδα στο εσωτερικό τους, για να τα κρατάνε σταθερά, πολλές φορές πέφτουν. Εφάρμοσε, λοιπόν, λίγο τζελ που κολλάει, ώστε να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ακόμα, αφαιρείται εύκολα με νερό και δεν αφήνει λεκέδες στα ρούχα, ενώ ταυτόχρονα βάζει τέλος στον φόβο του να σου πέσει το ρούχο μπροστά σε κόσμο!

Ηλιοθεραπεία ρούχων

Τα άσπρα σου ρούχα δεν δείχνουν πια και τόσο άσπρα, και μια κιτρινίλα τα έχει καταβάλει; Αν δεν θες να ξοδέψεις χρήματα σε καθαριστήρια, μια εύκολη λύση είναι να τα αφήσεις να λιαστούν λίγο στον ήλιο. Λειτουργεί καλύτερα όταν είναι βρεγμένα!

Κονκάρδα για τα “τραβήγματα”

Τι κάνεις στην περίπτωση που τραβήχτηκε ένα πόντο από το αγαπημένο σου πουλόβερ και δεν έχεις τον χρόνο να το ράψεις; Μια καλή λύση είναι να χρησιμοποιήσεις μια κονκάρδα ή παραμάνα στο εσωτερικό του ρούχου, μαζεύοντας από μέσα αυτό που ξηλώθηκε.

Λεκέδες από αποσμητικό

Τι να κάνεις όταν θες να απομακρύνεις λεκέδες που δημιουργούνται από αποσμητικό; Οι λεκέδες από αποσμητικό, απαιτούν περισσότερη φροντίδα. Μπορείς να τους καθαρίσεις με λευκό ξύδι, να εφαρμόσεις μαγειρική σόδα ή να τα βάλεις σε νερό και υπεροξείδιο του υδρογόνου.