Έχεις έλλειψη χρόνου; Τα tips που θα σου λύσουν τα χέρια!

LIKE US ON FACEBOOK

Τρέχεις συνεχώς από τη μία υποχρέωση στην άλλη κι έχεις έλλειψη χρόνου; Μάλλον κάτι πρέπει να αλλάξεις, αν θες να τα προλαβαίνεις όλα χωρίς να πελαγώνεις και να βιάζεσαι

Στους γρήγορους ρυθμούς που ζούμε σήμερα είναι λογικό να μην έχεις πολύ ελεύθερο χρόνο και να τρέχεις για να τα προλάβεις όλα. Όμως καλό θα ήταν να βρεις μια λύση γι’ αυτό, γιατί μέχρι πότε νομίζεις ότι θα αντέξεις; Είναι λογικό κάποια στιγμή να κουραστείς, αν δεν έχει συμβεί ήδη αυτό δηλαδή.

Τι πρέπει να κάνεις αν έχεις έλλειψη χρόνου;

Φτιάξε πρόγραμμα

Φτιάξε το πρόγραμμα της επόμενης ημέρας, ώστε να μην αγχωθείς τελευταία στιγμή με τα όσα έχεις να κάνεις. Οργάνωσε τις υποχρεώσεις σου με βάση το χρόνο που έχεις διαθέσιμο. Πάρε μια ατζέντα και γράψε αναλυτικά το πρόγραμμά σου και τήρησέ το.

έλλειψη χρόνου

Κοιμήσου νωρίς

Από το να κάθεσαι και να βλέπεις ταινίες μέχρι αργά και την επόμενη ημέρα να μην έχεις δυνάμεις δεν είναι καλύτερο να κοιμάσαι πιο νωρίς; Με αυτόν τον τρόπο το επόμενο πρωί θα έχεις περισσότερη όρεξη να ακολουθήσεις το πρόγραμμά σου και τις υποχρεώσεις σου και που ξέρεις, ίσως να τις τελειώσεις και πιο νωρίς.

Βάλε προτεραιότητες

Φυσικά και πρέπει να βάλεις τις δικές σου προτεραιότητες και να αποφασίσεις τι είναι πιο σημαντικό για σένα. Αν κάτι είναι περιττό απλά μην το κάνεις και προτίμησε να χαλαρώσεις και λίγο, σου αξίζει. Ζύγισε τις υποχρεώσεις. Ίσως να μην είναι όλα τόσο αναγκαία όσο νομίζεις.

έλλειψη χρόνου

Μην αναλαμβάνεις πολλές ευθύνες

Γιατί να πρέπει δηλαδή να κάνεις εσύ όλες τις υποχρεώσεις του σπιτιού; Εντάξει της δουλειάς το καταλαβαίνω, αλλά του σπιτιού; Αν, για παράδειγμα, μπορεί ο σύντροφός σου να πάει σουπερμάρκετ, γιατί να μην πάει; Εμπιστεύσου τον και απόκτησε κι εσύ λίγο ελεύθερο χρόνο στην καθημερινότητά σου από τα μικρά πράγματα που σε βαραίνουν.

Δέξου τη βοήθεια

Δεν είναι και τόσο κακό να σου δίνει κάποιος τη βοήθειά του. Είτε είναι στη δουλειά είτε είναι στο σπίτι δεν χρειάζεσαι να τα κάνεις όλα μόνος σου, αν υπάρχει κάποιος που προσφέρεται να σε βοηθήσει. Αν η μαμά σου θέλει να σου φέρει ταπεράκι με φαγητό, πες ναι! Είναι τόσο απλό.

Να θυμάσαι πως δεν χωράνε δυο καρπούζια κάτω από μία μασχάλη και πως πρέπει να κρατήσεις το μέτρο σε άλλο!

Διάβασε πόσο ελεύθερο χρόνο έχεις μες τη βδομάδα, σύμφωνα με έρευνες:

Θα εκπλαγείς μόλις μάθεις πόσες ώρες ελεύθερο χρόνο έχεις την εβδομάδα!

Photos: Pexels
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved