Δες τι θα πάθεις εάν δεν φοράς γάντια όταν πλένεις τα πιάτα

LIKE US ON FACEBOOK

Σίγουρα θ’ αρχίσεις να φοράς γάντια μετά απ’ αυτό το άρθρο! Είναι όλα θέμα συνήθειας! Εάν έχεις συνηθίσει να μην φοράς γάντια ενώ πλένεις τα πιάτα, τότε απλά είναι θέμα χρόνου το να συνηθίσεις να το κάνεις!

Θα σου πούμε τους λόγους για τους οποίους πρέπει πάντα να φοράμε γάντια όταν πλένουμε τα πιάτα και μετά εσύ θα αποφασίσεις εάν θα το κάνεις ή όχι!

γάντια όταν πλένουμε τα πιάτα

Δεν θα γλιστράει τίποτα

Το νερό και το σαπούνι δεν κάνουν καλό συνδυασμό με τα πιάτα και τα ποτήρια, τα οποία γλιστράνε πολύ εάν δεν προσέξεις! Γι’ αυτό πολλές φορές απλά σου πέφτει ό,τι πλένεις μέσα στον νεροχύτη, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που έχεις σπάσει κάτι επειδή σου έπεσε κάτω!

Με τα γάντια κουζίνας, δεν θα σου γλιστρήσει τίποτα ξανά καθώς έχουν δημιουργηθεί γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο!

Δέρμα

Το ζεστό νερό και το σαπούνι πιάτων δεν είναι ακριβώς τα καλύτερα συστατικά για το δέρμα σου. Το ζεστό νερό αφυδατώνει τα χέρια σου και το σαπούνι για το πλύσιμο των πιάτων δεν βοηθά.

Το δέρμα σου μπορεί ν’ αρχίσει να ερεθίζεται ειδικά εάν έχεις συχνά ξηρό δέρμα ή εκζέματα. Φορώντας τα γάντια, θα αποφύγεις την αφυδάτωση και τον ερεθισμό!

γάντια όταν πλένουμε τα πιάτα

Βρωμιά

Κανείς δεν λατρεύει τα υπολείμματα των φαγητών πάνω στα πιάτα, ειδικά όταν κολλάνε κάτω απ’ τα νύχια! Εάν φοράς γάντια, δεν θα έρθεις σ’ επαφή με κανένα αηδιαστικό υπόλειμμα φαγητού και δεν θα χαλάσεις τα νύχια σου!

Θα κρατήσει το μανικιούρ σου περισσότερο ενώ δεν θα προκαλέσεις ζημιά απ’ το πολύ ζεστό νερό στα νύχια σου και το δέρμα σου.

Θα συνεχίσεις, λοιπόν, να μην χρησιμοποιείς γάντια κουζίνας και να καταστρέφεις τα χέρια σου; Σκέψου μόνο πόσο οικονομικά είναι, πόσες αηδιαστικές στιγμές θα γλιτώσεις και πόσα χρήματα που θα έδινες στη μανικιουρίστα σου!

Δες κι αυτό:

Γιατί δεν πρέπει να ξεπλένεις τα βρώμικα πιάτα πριν τα βάλεις στο πλυντήριο

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved