Όλοι πρέπει να έχουμε τον εαυτό μας ψηλά και να πιστεύουμε στο τί αξίζουμε. Αλλά αυτή η άποψη μέχρι το θέλω μόλις τελειώσω τη σχολή να γίνω διευθύντρια στο πιο γνωστό περιοδικό μόδας, απέχουν νομίζω λίγο, μη φανταστείς πολύ!

Αν από τότε που αποφοίτησες από το Πανεπιστήμιο αναρωτιέσαι γιατί στο καλό δεν μπορείς να βρεις τη δουλειά των ονείρων σου, καλό θα ήταν να καταλάβεις ότι γι’ αυτό ευθύνονται μάλλον… οι προσδοκίες σου!

unicorn

Μπορεί εσύ να ευχόσουν ν’ αναλάβεις κατευθείαν καθήκοντα που άλλοι κάνουν 10ετία ν’ αναλάβουν, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως αυτή σου ευχή ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Γιατί;

Γιατί η πραγματικότητα είναι κάπως έτσι:

Πρέπει να έχεις μια δεκαετία εμπειρίας, ακόμα κι αν μόλις τελείωσες το Πανεπιστήμιο

Λίγο πολύ σε κάθε θέση εργασίας, ειδικά σε μεγάλες εταιρείες, οι υπεύθυνοι προσλήψεων έχουν τρελές απαιτήσεις σχετικά με τα χρόνια εμπειρίας και προϋπηρεσίας πάνω στο αντικείμενο.

Συνήθως ζητούν 7-10 χρόνια εμπειρίας αλλά παράλληλα θέλουν και νέα άτομα που μόλις να βγήκαν από το Πανεπιστήμιο.

Η μόνη σκέψη που μπορούμε να κάνουμε είναι ότι θα έπρεπε να έχεις ξεκινήσει να προετοιμάζεσαι γι΄αυτή τη δουλειά από το γυμνάσιο! Και κάπου εκεί, αρχίζεις και σκέφτεσαι: Οι δικές σου προσδοκίες δεν είναι ρεαλιστικές ή μήπως των υποψήφιων εργοδοτών σου;

get a job

Προσλήφθηκες! Τώρα καλή τύχη με το να μπορέσεις να ζήσεις μόνος σου

Συγχαρητήρια για την πρόσληψή σου! Τα πράγματα, όμως, δυσκολεύουν αν αποφασίσεις να μείνεις μόνος σου. Ο μισθός δεν σου φθάνει να καλύψει καλά καλά τα έξοδα του σπιτιού, όχι να σου μείνουν χρήματα και για τον εαυτό σου, οι υποχρεώσεις μεγαλώνουν και οι μισθοί ως γνωστόν πλέον είναι υπεραρκετοί για να… μένεις στο πατρικό με τους γονείς σου!

adult

Σε μελέτη που έγινε τον Απρίλιο του 2015, διαπιστώθηκε πως το 26% των Millennials -18 με 34 ετών- μένουν ακόμα με τους γονείς τους.

Αγκάλιασε το απροσδόκητο

Δυστυχώς η αγορά εργασίας είναι δύσκολη και δεν σου εγγυάται πάντα μια καλή θέση με βάση την αξία σου.

Αντί να κάνεις μη ρεαλιστικά πλάνα και να θέτεις χρόνους στον εαυτό σου, θέσε τις επιδιώξεις σου χωρίς όμως να αγχώνεσαι.

Δεν μισείς τη δουλειά σου επειδή είναι μίζερη, αλλά κυρίως επειδή δεν είναι αυτό που περίμενες για τον εαυτό σου.

job

Δεν είσαι διευθυντής στη μεγαλύτερη διαφημιστική, είσαι απλά ένα 24χρονο άτομο που μόλις έπιασε δουλειά σε μια μεσαίου μεγέθους εταιρεία.

Μπορεί να μην είναι αυτό ακριβώς που οραματίστηκες για εσένα, όμως, πώς θα πλησιάσεις το όνειρό σου αν δεν διασχίσεις το δρόμο που οδηγεί σε αυτό;

Διάβασε κι αυτό:

Θέλεις να πάρεις τη δουλειά; Το μυστικό κρύβεται στο βιογραφικό σου!