Το περιβάλλον επηρεάζει τη διάθεσή μας και γενικά την ψυχολογία μας. Και γι΄αυτό φροντίζουμε να ζούμε σε ένα ωραίο περιβάλλον, που να μας ηρεμεί. Η διακόσμηση του σπιτιού για το Καλοκαίρι μπορεί να σε κάνει να νιώθεις ότι είσαι διακοπές!

Γιατί αν δεν μπορείς να πας διακοπές… η άλλη λύση είναι να μιζεριάσεις; Όχι, θα φέρεις τις διακοπές στο σπίτι σου, ακόμη κι αν αυτό είναι μια μικρή γκαρσονιέρα στο κέντρο της Αθήνας. Η διακόσμηση του σπιτιού για το Καλοκαίρι μπορεί να κάνει θαύματα και να ανανεώσει τη διάθεσή σου.

Τι μπορείς, λοιπόν, να κάνεις αν δεν πας διακοπές; Βρες λίγο χρόνο και ξεκίνα να πειραματίζεσαι με τα παρακάτω!

Φτιάξε το decor αναλόγως το αγαπημένο σου μέρος

διακόσμηση στο σπίτι για το Καλοκαίρι

GETTY/MARTIN BARRAUD

Όλοι έχουμε ένα αγαπημένο μέρος, ένα μέρος που το σκεφτόμαστε και μας ταξιδεύει, που πάντα εκεί ηρεμούμε. Λοιπόν, μπορείς να φτιάξεις το μέρος αυτό στο σπίτι σου με μικρές προσθήκες στο decor. Αν για παράδειγμα, το μέρος αυτό είχε μια αιώρα στο μπαλκόνι, μπορείς να προσθέσεις κι εσύ μια.

Αν είχε ξύλινες πολυθρόνες γιατί δεν βάζεις και στο σπίτι σου; Ακόμη και πιο μικρές λεπτομέρειες, όπως είναι τα κοχύλια μπορεί να κάνουν τη διαφορά.

Μυρωδιές

Οι μυρωδιές παίζουν τεράστιο ρόλο! Και η μυρωδιά της θάλασσας και της φρεσκάδας είναι οι αγαπημένες μας. Φρόντισε, λοιπόν, να βρεις ένα αρωματικό χώρου που να ξυπνά τις αισθήσεις σου και να σου θυμίζει λιγάκι διακοπές!

Κάνε το σπίτι σου να μοιάζει με ξενοδοχείο

Τα ξενοδοχεία λίγο-πολύ έχουν τα ίδια στοιχεία:  Τα σεντόνια είναι πιο φωτεινά (συνήθως λευκά), οι γωνίες πιο σφιχτές και τα μαξιλάρια πιο “αφράτα”. Φτιάξε το δικό σου υπνοδωμάτιο ξανά με λίγη προσπάθεια. Επένδυσε σε καλά σεντόνια και νέα μαξιλάρια (υποτίθεται πως πρέπει να τα αντικαθιστούμε άλλωστε κάθε λίγα χρόνια) και μάθε πως να στρώνεις το κρεβάτι σου σαν επαγγελματίας! Ναι, να το στρώνεις πάντα, κάθε πρωί… αυτό εννοούμε!

Κάνε το μπάνιο σου spa

διακόσμηση στο σπίτι για το Καλοκαίρι

GETTY/HERO IMAGES

Δεν υπάρχει λόγος, να μη νιώθεις πως το μπάνιο σου είναι ένα μέρος που σε χαλαρώνει, ένα μικρό αλλά luxurious spa.

Επεξεργάσου τα προϊόντα που έχεις στο μπάνιο, ώστε να ταιριάζουν και να σου δημιουργούν κάτι θετικό.  Τακτοποίησε καλύτερα όλα τα καλλυντικά σου, βάλε τα απορρυπαντικά στη θέση τους και γέμισε το μπάνιο σου με… φρου-φρου κι αρώματα! Και φυσικά μην ξεχάσεις να κάνεις το ντους σου και να χωθείς σε ένα μαλακό μπουρνούζι.

Φέρε τη φύση στο σπίτι

διακόσμηση στο σπίτι για το Καλοκαίρι

GETTY/FOLLOW THE FLOW

Αν έχεις ψεύτικα λουλούδια στο σπίτι σου, απλά πέτα τα. Φέρε αληθινά φυτά και λουλούδια στο σπίτι σου και θα δεις πώς θα αλλάξει η διάθεσή σου. Βάλε ένα φυτό στο μπάνιο σου, στο σαλόνι κι όπου αλλού θέλεις αναλόγως την αισθητική σου.

Τα αληθινά φυτά μέσα στο σπίτι απλά τα λατρεύουμε!

Photo: GETTY/MARTIN BARRAUD