Δεν χρειάζεται να είσαι ψυχολόγος για να διακρίνεις μερικά πράγματα στον χαρακτήρα και τη συμπεριφορά του άλλου. Υπάρχουν μερικά ψυχολογικά tip τα οποία λειτουργούν στο υποσυνείδητο επίπεδο.

Ορισμένες κινήσεις και συμπεριφορές, τις οποίες δεν συνειδητοποιείς Σε βοηθούν να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του άλλου, να χαλαρώσεις όταν είσαι αγχωμένος να δείξεις ότι σου αρέσει.

Όταν πολλοί άνθρωποι γελάνε, καθένας κοιτάει αυτόν που του αρέσει πιο πολύ

Μετά από ένα αστείο ή κατά τη διάρκεια μιας ενδιαφέρουσας συζήτησης, κάθε άτομο υποσυνείδητα κοιτά αυτόν που του αρέσει πιο πολύ.

Μπορείς να μασήσεις κάτι όταν έχεις άγχος

Πριν από μια σοβαρή συζήτηση, μια ομιλία στο κοινό ή οτιδήποτε άλλο σε αγχώνει, προσπάθησε να μασήσεις ή ακόμα και να φας κάτι.
Όταν μασάς κάτι ο εγκέφαλος μπορεί να χαλαρώσει.

Όταν “καφώνεις” το βλέμμα σου στον άλλον μπορεί να εκμαιεύσεις όλες τις πληροφορίες που θέλεις

Αν δεν παίρνεις την απάντηση που θέλεις δοκίμασε να “καρφώσεις” το βλέμμα σου πάνω τους. Σ’αυτήν την περίπτωση η σιωπή θα γίνει ανυπόφορη επομένως στο τέλος θα σου δώσει παραπάνω πληροφορίες.

Αν δουλεύεις με πολλούς ανθρώπους, τοποθέτησε έναν καθρέφτη πίσω σου!

Θα εκπλαγείς όταν όλοι θα είναι πιο ευγενικοί και ήρεμοι. Αυτό συμβαίνει επειδή σε κανένα δεν αρέσει να βλέπει τον εαυτό του θυμωμένο.

Αν νομίζεις πως κάποιος σε κοιτάει μπορείς να χασμουρηθείς

Ναι το χασμουρητό είναι μεταδοτικό! Προκειμένου να βεβαιωθείς ότι κάποιος σε κοιτάει προσπάθησε να χασμουρηθείς και κοίτα τριγύρω. Το άτομο που σε κοιτούσε πιθανότατα να χασμουρηθεί κι αυτό.

Αν θέλεις να ξεφορτωθείς κάτι, απλά δωσ’το σε κάποιον ενώ του μιλάς
Ρώτα κάποιον την προσωπική του άποψη για ένα θέμα. Ενώ σου απαντά ο εγκέφαλος είναι τόσο απασχολημένος που οι υπόλοιπες κινήσεις μπαίνουν στον αυτόματο. Έτσι μπορείς πολύ εύκολα να ξεφορτωθείς κάτι που δεν χρειάζεσαι!

Αν θες να γίνεις φίλος με κάποιον ζήτα του να σου κάνει μια χάρη

Η χάρη βέβαια δεν είναι να σου δανείσει 100 ευρώ αλλά θα μπορούσες να του ζητήσεις να σου δώσει λίγη σως, μια χαρτοπετσέτα, ένα στυλό.

Προγραμμάτισε τα σημαντικότερα ραντεβού στην αρχή ή στο τέλος της ημέρας

Οι άνθρωποι θυμούνται όλα όσα έγιναν στην αρχή της ημέρας και στο τέλος. Οι υπόλοιπες ώρες είναι “θολές”. Αν έχεις μια συνέντευξη για δουλειά προσπάθησε να είσαι ο τελευταίος υποψήφιος!

Πρόσεξε προς τα που κοιτάνε τα πόδια σου όταν μιλάς

Είναι πιο σημαντικό απ’ όσο νομίζεις! Όταν γυρνάς το σώμα σου προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση ή έναν συγκεκριμένο άνθρωπο σημαίνει πως θες να πας προς τα εκεί, πως σου αρέσει. Αν κάποιος έχει στραμμένο το σώμα σου προς τα εσένα ενώ μιλάτε αλλά όχι και τα πόδια του σημαίνει ότι δεν σε συμπαθεί!

Όταν αντιγράφεις τις χειρονομίες των άλλων μπορείς να κερδίσεις την εμπιστοσύνη τους

Όταν αντιγράφεις τις εκφράσεις του προσώπου, χειρονομίες μπορείς να κερδίσεις πιο εύκολα την εμπιστοσύνη τους. Ακόμα κι αν ο συνομιλητής δεν το προσέξει θα νιώσει πολύ οικεία μαζί σου. Απλά μην το παρακάνεις!