Κάθεσαι στον καναπέ σου κι απολαμβάνεις τον καφέ σου και με μια κίνηση απλά τον χύνεις όλο πάνω στο παντελόνι σου! Ή περπατάς στον δρόμο, ο διπλανός σου σε σκουντάει με λίγη παραπάνω δύναμη και φυσικά η λευκή σου μπλούζα γέμισε καφέ σημάδια! Μην πανικοβάλλεσαι! Υπάρχει λύση.

Είναι πραγματικά πολύ εύκολο ν’ απομακρυνθεί ο λεκές από καφέ απ’ τα ρούχα. Και μάλιστα οι συμβουλές που θα σου δώσουμε θα αφαιρέσουν και παλιότερους λεκέδες που δεν καθάρισες ποτέ.

https://giphy.com/gifs/black-sarah-takes-cJ7aQ4ayu3Ldm

Βήμα #1

Είναι ακόμα υγρός ο λεκές; Το καλύτερο πράγμα που πρέπει να δοκιμάσεις πρώτα είναι να ξεπλύνεις τον λεκέ με κρύο νερό.

Άνοιξε τη βρύση και κράτα από κάτω το ρούχο σου όσο τρέχει το νερό. Μην το τρίψεις, καθώς ο λεκές θα εισχωρήσει στις ίνες του υφάσματος και θα γίνει χειρότερη ζημιά! Το καφέ χρώμα του λεκέ, μετά από λίγο θα πρέπει να ξεθωριάσει. Στη συνέχεια, μπορείς να πλύνεις κανονικά τη μπλούζα σου, όταν είσαι πλέον σπίτι χωρίς να αγχώνεσαι για το πώς φαίνεται ο λεκές πάνω σου!

Βήμα #2

Εάν ο λεκές δεν είναι τόσο φρέσκος, δοκίμασε απλά το απορρυπαντικό ρούχων! Εάν το νερό δεν ήταν αρκετό για να φύγει ο λεκές ή απλά έχει ξεραθεί, τότε το απορρυπαντικό μπορεί να εξαφανίσει τις κηλίδες.

Τρίψε ελαφριά τον λεκέ με το απορρυπαντικό και ξέπλυνε με άφθονο κρύο νερό. Εάν δεν έχεις απορρυπαντικό ρούχων στο σπίτι, δοκίμασε με το υγρό πιάτων που κάνει επισης δουλειά!

Εάν ο λεκές είναι ακόμα πιο παλιός, τότε το υγρό απορρυπαντικό πλυντηρίου ρούχων είναι αυτό που χρειάζεσαι. Απλά για να είσαι σίγουρος ότι θα φύγει ο λεκές, πριν τρίψεις το ρούχο, άφησέ το για λίγα λεπτά σε ζεστό νερό.

Drinking Coffee GIF by Ella Mai - Find & Share on GIPHY

Βήμα #3

Το απορρυπαντικό πλυντηρίου δεν ήταν αρκετό για να αφαιρέσει τον λεκέ; Δοκίμασε τα μεγάλα μέσα, δηλαδή το λευκό ξύδι!

Ανάμειξε μια μικρή κουταλιά απ’ το απορρυπαντικό ρούχων σε σκόνη με λίγο λευκό ξύδι, μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα.

Βάλε την πάστα στον λεκέ και τρίψε με μια παλιά οδοντόβουρτσα. Ξέπλυνε καλά!

Δες εδώ πώς φεύγει ο λεκές από αίμα, εδώ τα δύο κόλπα για ν’ αφαιρέσεις τον λεκέ από λάδι, αλλά και τα tips μας για τους πιο δύσκολους κι επίμονους λεκέδες.

Δες κι αυτό:

Κίτρινοι λεκέδες στα λευκά σου ρούχα; Δοκίμασε αυτό το τρικ!