Μπορείς να γίνεις πιο ευτυχισμένος! Όλα είναι στο μυαλό σου!

LIKE US ON FACEBOOK

Μερικές φορές νομίζουμε ότι τα γονίδιά μας είναι τα μόνα που ευθύνονται για το ποιοι είμαστε. Όμως, εάν συνεχίσουμε να το πιστεύουμε αυτό, είναι σαν να διαβάζουμε τη μισή ιστορία. Τείνουμε να είμαστε τόσο απασχολημένοι με το status quo που ξεχνάμε ότι έχουμε τη δύναμη να γίνουμε το άτομο που πάντα θέλαμε να είμαστε!

Εάν προσπαθήσουμε να γίνουμε αυτοί που θέλουμε, θα μπορέσουμε να φτάσουμε στην πολυπόθητη ευτυχία. Το ήξερες ότι μπορείς εύκολα να γίνεις πιο ευτυχισμένος αρκεί να εκπαιδεύσεις το μυαλό σου γι’ αυτό; Παρακάτω θα βρεις μερικά tips, τα οποία θα σου αλλάξουν τη ζωή εάν αποφασίσεις να τα ακολουθήσεις!

Επιλέγεις πόσο ευτυχισμένος είσαι

Πώς; Με τις σκέψεις που κάνεις! Οι θετικές σκέψεις σε κάνουν ευτυχισμένο ενώ οι αρνητικές σκέψεις σε κάνουν δυστυχισμένο.

«Έχω τόσα παραπάνω κιλά!»- Αυτή είναι μια αρνητική σκέψη που που τελικά σε κάνει δυστυχισμένο.

«Ποτέ δεν θα τα καταφέρω»- Μια επίσης αρνητική σκέψη.

«Μου αρέσει τόσο πολύ να περνάω χρόνο με τον σύντροφό μου»- Μια θετική σκέψη που σε γεμίζει χαρούμενα συναισθήματα.

«Φύγαμε για διακοπές!»- Το πιασες! Κατάλαβες ποιες σκέψεις θα σε βοηθήσουν να γίνεις πιο ευτυχισμένος!

Πώς μπορείς, όμως, να δημιουργήσεις περισσότερες θετικές σκέψεις;

Μπορείς να εκπαιδεύσεις το μυαλό σου να κάνει περισσότερες θετικές σκέψεις

Με το να εκπαιδεύσεις το μυαλό σου να σκέφτεται πιο θετικά, θα μπορέσεις να γίνεις πιο ευτυχισμένος.

Έχεις παρατηρήσει ότι κάποιοι άνθρωποι νιώθουν πολύ άσχημα με τον εαυτό τους όταν δέχονται μια αρνητική κριτική ενώ κάποιοι άλλοι δείχνουν αδιάφοροι; Αυτό που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι άνθρωποι είναι ότι το πώς αντιδράς στην κριτική είναι μια συνήθεια, μια συνήθεια σκέψης.

Επομένως, ορισμένοι άνθρωποι από συνήθεια παίρνουν την κριτική προσωπικά και νιώθουν δυστυχισμένοι ενώ άλλοι είναι από συνήθεια αδιάφοροι κι εξακολουθούν να μην επηρεάζονται.

Αυτό ισχύει σε όλα, όχι μόνο στην κριτική! Απ’ το πώς αντιδράς στα κομπλιμέντα μέχρι το πώς αντιδράς σ΄έναν κακό οδηγό!

Με το να επιλέξεις διαφορετικές σκέψεις, μπορείς να ενισχύσεις τη συνήθεια του να σκέφτεσαι θετικά! Αλλά τι γίνεται με τις καταστάσεις που είναι όντως αρνητικές; Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μην αποδεχτείς την αλήθεια; Όχι φυσικά!

Μπορείς να σκέφτεσαι θετικά αλλά παράλληλα να είσαι ρεαλιστής

Μερικοί άνθρωποι εκλαμβάνουν τη θετική σκέψη σαν να φορούν ροζ γυαλιά και ν’ αποφεύγουν την αλήθεια! Δεν είναι, όμως, αυτό το οποίο προτείνουμε.

«Είμαι τόσο αγύμναστος!»- Μια αρνητική σκέψη που φέρνει φυσικά αρνητικά συναισθήματα.

«Είμαι τόσο αγύμναστος αλλά μπορώ να ξεκινήσω προπονήσεις και να γίνομαι καλύτερος μέρα με τη μέρα»- Μπορεί να ξεκίνησε σαν αρνητική σκέψη αλλλά τελικά εξελίχθηκε σε μια θετική σκέψη. Το αποτέλεσμα; Ένα βήμα πιο κοντά στην ευτυχία!

Photo: Allef Vinicius/ Unsplash
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved