Είναι πολύ συχνό φαινόμενο το να εμφανίζονται άσχημες μυρωδιές στην κουζίνα σου, ειδικά όταν ο καιρός έξω είναι ζεστός. Από πού ξεκινάνε και τι μπορείς να κάνεις για να τις εξαφανίσεις μόλις εμφανιστούν;

Συγκεντρώσαμε σε μια λίστα τις πιο συνθισμένες άσχημες μυρωδιές στην κουζίνα αλλά και μερικά tips για το πώς ν’ απαλλαγείς απ’ αυτές.

Πώς να να διώξεις τις άσχημες μυρωδιές απ’ την κουζίνα

Λεμόνια

Ο κάδος απορριμάτων που υπάρχει στην κουζίνα σου είναι ο νούμερο ένα λόγος που μυρίζει. Κόψε ένα λεμόνι σε φέτες και πέρνα το εσωτερικό μέρος του κάδου σου ώστε να προλάβεις τις άσχημες μυρωδιές στην κουζίνα. Θα μπορούσες επίσης να παγώσεις λίγο λεμόνι με ξύδι και να έχεις έτοιμα παγάκια να τα χρησιμοποιείς κάθε φορά που θέλεις να εξαφανίσεις μια άσχημη μυρωδιά.

Νέο σφουγγαράκι

Το σφουγγάρι σου θα μπορούσε να ευθύνεται για τις άσχημες μυρωδιές. Είναι μαγνήτης για πολλά διαφορετικά βακτήρια και μικροοργανισμούς. Ποια είναι η λύση; Να πετάξεις το παλιό σφουγγαράκι των πιάτων και να πάρεις καινούριο. Αυτό θα πρέπει να το κάνεις ανά κάποιες εβδομάδες, ενώ το ίδιο να θυμάσαι να κάνεις και με το βετέξ.

Marc Rodriguez Vintage GIF - Find & Share on GIPHY

Υπολείμματα φαγητού

Τα υπολείμματα φαγητού μυρίζουν. Όπου και να τα αφήσεις μυρίζουν. Γι’ αυτό φρόντιζε να καθαρίζεις τα πιάτα και να μην τα αφήνεις στον νεροχύτη μετά το φαγητό. Έτσι θα αποφύγεις να μυρίζει την επόμενη μέρα όλη η κουζίνα το ρύζι που έχει μείνει στα άπλυτα.

Μαγειρική σόδα στο ψυγείο

Μπορείς να καταπολεμήσεις μια σειρά άσχημων μυρωδιών τοποθετώντας ένα μικρό μπολ με μαγειρική σόδα στο ψυγείο. Μην ξεχνάς ν’ ανανεώνεις τη σόδα κάθε τρεις μήνες. Έτσι, το ψυγείο σου θα μυρίζει φρεσκάδα!

Ανοιχτά παράθυρα

Μην μαγειρεύεις χωρίς να ανοίγεις τον απορροφητήρα ή ακομα καλύτερα ένα παράθυρο όταν μαγειρεύεις. Δεν θέλεις να μυρίσει όλο το σπίτι τηγανίλα ή τη σάλτσα που ετοιμάζεις για τη μακαρονάδα σου. Παράλληλα, όταν σοτάρεις κάτι, όπως το μπέικον, φρόντιζε να καλύπτεις το σκεύος μ’ ένα καπάκι γιατί καλά τα πρώτα 15 λεπτά που μυρίζει όμορφα, αλλά η συνέχεια δεν είναι το ίδιο μυρωδάτη!

Love Story Cooking GIF by Hallmark Channel - Find & Share on GIPHY

Κάλεσε έναν υδραυλικό

Εάν κάνεις όλα τα παραπάνω και η κουζίνα σου εξακολουθεί να μυρίζει άσχημα, ίσως έχει έρθει η ώρα ν’ απευθυνθείς σ’ έναν επαγγελματία. Μπορεί να έχει κολλήσει κάτι σε κάποιον σωλήνα. Ο υδραυλικός θα σε βοηθήσει να μάθεις ποιο είναι το πρόβλημα και θα στο λύσει αμέσως!

Δες ακόμα:

Αντικείμενα της κουζίνας που πρέπει να αντικαταστήσεις για να προστατεύσεις την υγεία σου

Photo: Pixabay