Σε έναν ιδανικό κόσμο, η προαγωγή δεν θα είχε τόσο να κάνει με την προσωπικότητά μας αλλά με τη δουλειά που φέρουμε εις πέρας. Ωστόσο, αυτό δεν γίνεται καθώς το ένα επηρεάζει το άλλο. Η προαγωγή στους εργαζόμενους μόνο εύκολα δεν δίνεται αλλά πρέπει να πολεμήσεις για αυτήν.

Υπάρχουν, όμως, ορισμένοι τύποι προσωπικότητας που τα καταφέρνουν καλύτερα από άλλους και αρπάζουν τις ευκαιρίες κι άλλες που δεν θα πάρουν ποτέ προαγωγή, σύμφωνα με το business insider.

Γιατί δεν αρκεί να είσαι απλά καλός στη δουλειά σου, πρέπει να έχεις και μια “σωστή” ή αλλιώς αποδεκτή προσωπικότητα. Ή τουλάχιστον η προσωπικότητά σου να μην επηρεάζει τη δουλειά.

H προαγωγή στους εργαζόμενους που δεν θα δοθεί… ποτέ!

Ο επικοινωνιακός αλλά και κουτσομπόλης

Δεν είναι κακό να είσαι επικοινωνιακός, καθώς συνήθως κερδίζεις τις εντυπώσεις. Ωστόσο, υπάρχει μια διαφορά του επικοινωνιακού με αυτόν που απλά διαδίδει φήμες και περνά τον ελεύθερό του χρόνο κουτσομπολεύοντας με τους συναδέλφους. Ακόμη κι αν είναι καλός στη δουλειά του, προαγωγή δεν θα πάρει.

Συγκεντρωτικός

προαγωγή στους εργαζόμενους

Photo: Unsplash/BBH Singapore

Θα μου πεις πού είναι το κακό σε αυτό; Υπάρχουν αποτελεσματικοί υπάλληλοι που ζητούν πράγματα από τους managers τους όποτε μπορούν κι έχουν κενό και υπάρχουν κι άλλοι που δέχονται και ζητούν να κάνουν περισσότερα από ό,τι μπορούν. “Φέρε να κάνω κι αυτό, θα κοιτάξω κι αυτό, θα το κάνω εγώ…”.

Δεν είναι επαγγελματίες όταν πρόκειται να πάρουν μια απόφαση και συνήθως δεν μπορούν να διαχειριστούν όλα αυτά που έχουν αναλάβει.

Οπαδός του “όχι”

Υπάλληλοι που διαρκώς αρνούνται τις προτάσεις συναδέλφων, παραπονιούνται και γκρινιάζουν σε καθημερινή βάση χωρίς να δουν πώς μπορούν να βελτιώσουν την κατάσταση, σπάνια λένε θετικό λόγο για κάποιον ή κάτι στο γραφείο…. δεν θα πάρουν προαγωγή ΠΟΤΕ! Έχεις κάποιον τέτοιο υπάλληλο στο νου σου;;

Το θύμα

Κάθε φορά που προκύπτει ένα θέμα, ένα πρόβλημα, γίνεται ένα λάθος, αυτός ο υπάλληλος δεν παίρνει την ευθύνη. Και όχι μόνο δεν παίρνει την ευθύνη αλλά το παίζει θύμα, κατηγορεί διαρκώς τους άλλους ή τα deadlines και κανείς δεν μπορεί τελικά να τον εμπιστευτεί.

προαγωγή στους εργαζόμενους

Photo: Unsplash/Christin Hume

Φωνακλάς

Μπορεί πολλές φορές να υπάρχει ένταση στο γραφείο. Αλλά υπάρχει πάντα ένας υπάλληλος που είναι μονίμως νευριασμένος με άλλους συναδέλφους, με το γραφείο, με το σύστημα. Μονίμως φωνάζει και δημιουργεί πρόβλημα.

Οι managers με αυτά τα χαρακτηριστικά δημιουργούν μια κουλτούρα φόβου στο εργασιακό περιβάλλον, η οποία συνήθως αποδεικνύεται τοξική και δεν αποφέρει βέλτιστα αποτελέσματα.

Ξερόλας

προαγωγή στους εργαζόμενους

Photo: Pixabay

Αυτός ο τύπος μας κυνηγά από το σχολείο! Είναι καλό και επιθυμητό να γνωρίζεις πολλά πράγματα και να μεταδίδεις τις γνώσεις σου. Αυτό ωστόσο, που δεν είναι καθόλου καλό είναι διαρκώς να διορθώνεις τους συναδέλφους σου, να επιμένεις στις δικές σου ιδέες και στρατηγικές και γενικά να το παίζεις έξυπνος.

Λυπάμαι αλλά με αυτή τη συμπεριφορά… δεν παίρνεις προαγωγή!

Διαβάστε επίσης:

5 τρόποι να βρεις κουράγιο να πας στη δουλειά όταν δεν έχεις καμία όρεξη

Photo: unsplash/Marvin Meyer