Αυτά πρέπει να αντικαθιστάς συχνά, αν θες να παραμείνεις καθαρός!

LIKE US ON FACEBOOK

Υπάρχουν μερικά πράγματα που σου είναι χρήσιμα καθημερινά, αλλά και που πρέπει συχνά να τα αντικαθιστάς και πιθανότατα δεν το κάνεις.

Όμως, ξέρεις τι πρέπει να αλλάζεις συχνά, προκειμένου να διατηρείς την υγιεινή σου; Μπορεί μερικά από αυτά να σου ακούγονται υπερβολικά, αλλά δεν είναι. Πρέπει να τα προσέξεις, αν θες να διατηρήσεις την καθημερινή σου καθαριότητα και να επιμελείσαι σωστά τον εαυτό σου.

Οδοντόβουρτσα

τι πρέπει να αλλάζεις συχνά

Το λένε, άλλωστε, όλοι οι οδοντίατροι ότι κάθε 3 μήνες πρέπει να αλλάζεις οδοντόβουρτσα. Ειδικά όταν είσαι άρρωστος, πρέπει να την αλλάζεις αμέσως μόλις αναρρώσεις, γιατί μπορεί να έχει ακόμα μικρόβια. Βέβαια, η οδοντόβουρτσά σου μαζεύει γενικά μικρόβια και βακτήρια, όχι μόνο από το στόμα σου, αλλά και από το μπάνιο σου.

Πετσέτες του μπάνιου

τι πρέπει να αλλάζεις συχνά

Μη νομίζεις ότι επειδή σκουπίζεσαι με αυτές, αφού έχεις πλυθεί, είναι καθαρές. Οι πετσέτες πρέπει να αλλάζονται το πολύ ανά βδομάδα και αν γίνεται και πιο σύντομα. Γενικότερα, όσο πιο συχνά την χρησιμοποιείς, τόσο πιο συχνά και να την αλλάζεις. Και ειδικά τις πετσέτες για τα χέρια, που τις χρησιμοποιείς αρκετές φορές μέσα στην ημέρα

Ξυραφάκι

τι πρέπει να αλλάζεις συχνά

iStock/dstaerk

Το ξυραφάκι μπορεί να μεταφέρει πολλά μικρόβια και να σου προκαλέσει ακόμα και μόλυνση. Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να το αλλάζεις αρκετά συχνά, αν θέλεις να πετυχαίνεις σωστό ξύρισμα και χωρίς πιθανές μολύνσεις.

Σεντόνια

τι πρέπει να αλλάζεις συχνά

Getty

Κάθε 1 με 2 εβδομάδες πρέπει να αλλάζεις τα σεντόνια του κρεβατιού σου, αλλά και τις μαξιλαροθήκες. Είτε πέφτεις για ύπνο αφού έχεις κάνει μπάνιο, είτε χωρίς να έχεις κάνει, τα σεντόνια σου δεν είναι καθαρά. Ποιος ξέρει κι όλας τι κάνεις στα σεντόνια σου.

Σφουγγάρι μπάνιου

τι πρέπει να αλλάζεις συχνά

Δεδομένου ότι τα βακτήρια αναπτύσσονται σε υγρό περιβάλλον, το σφουγγάρι, με το οποίο πλένεσαι, περιέχει πάρα πολλά και οφείλεις να το αντικαθιστάς πολύ τακτικά με ένα καινούριο. Κάθε δύο μήνες το πολύ πρέπει να το αλλάζεις.

Ξύλο κοπής

τι πρέπει να αλλάζεις συχνά

iStock/adavino

Το ξύλο κοπής μαζεύει πολλά μικρόβια, ειδικά αν κόβεις κρέας πάνω σε αυτόν. Για να το διατηρείς καθαρό θα πρέπει να το πλένεις κάθε φορά μετά τη χρήση του, όχι απλά με σαπούνι και νερό, αλλά και ξύδι. Όμως, μόνο αυτό δεν αρκεί. Θα πρέπει κάποια στιγμή και να το αλλάξεις, αν το χρησιμοποιείς συχνά.

Σφουγγάρι για τα πιάτα

τι πρέπει να αλλάζεις συχνά

iStock/sasiistock

Το σφουγγάρι που πλένεις τα πιάτα σου είναι ο μεγαλύτερος μαγνήτης μικροβίων στην κουζίνα και γι’ αυτό θα πρέπει να το ξεπλένεις κάθε φορά καλά μετά τη χρήση του. Επίσης, θα πρέπει φυσικά να το αντικαθιστάς σχεδόν κάθε μήνα.

Μην παραμελείς, λοιπόν, την υγιεινή και την τακτική καθαριότητά σου και μάθε να αντικαθιστάς συχνά τα παραπάνω αντικείμενα για το καλό σου!

Διάβασε ακόμα:

Τα πιο βρώμικα αντικείμενα στο σπίτι που πρέπει να καθαρίσεις άμεσα!
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved