Καλοκαιράκι χωρίς κουνούπια γίνεται; Δεν γίνεται αλλά δεν μπορούμε να τα υποστούμε…. Δοκιμάζουμε φιδάκια κι άλλα αντικουνουπικά ενώ υπάρχει και μια πιο εύκολη λύση. Ποιες είναι οι κατάλληλες μυρωδιές για τα κουνούπια για να φύγουν μια και καλή;

Το καλοκαίρι θέλουμε να περνούμε χρόνο εκτός σπιτιού, σε μπαλκόνια και ταράτσες, να πάρουμε καθαρό αέρα, να πηγαίνουμε να ξαπλώνουμε στα πάρκα και να λιαζόμαστε! Μόνο που … τα κουνούπια μας χαλάνε πάντα τα σχέδια. Ποιες είναι, λοιπόν, οι κατάλληλες μυρωδιές για τα κουνούπια για να μη… βρίσκονται στον ίδιο χώρο με σένα;

Το φιδάκι έχει έντονη μυρωδιά και όχι τόσο ευχάριστη, ενώ αν έχεις και παιδιά καλό θα ήταν να το αποφύγεις.

Ποιες είναι οι κατάλληλες μυρωδιές για τα κουνούπια;

Βανίλια

Ανακατεύουμε σκόνη βανίλιας με ένα baby lotion σε αναλογία 1 στα 10 και εφαρμόζουμε σε όλα τα εκτεθειμένα μέρη του σώματός μας. Και θα μοσχομυρίζουμε βανίλια, το δέρμα μας θα είναι μαλακό και τα κουνούπια δεν θα μας πλησιάζουν!

Αιθέρια έλαια γλυκάνισου, γαρύφαλλου, βασιλικού και ευκάλυπτου

μυρωδιές για τα κουνούπια

Αυτά τα αιθέρια έλαια τρομάζουν τα κουνούπια όταν τα εφαρμόζεις σε εκτεθειμένες περιοχές του σώματός σου ή όταν τα ψεκάζεις σε μια πηγή θερμότητας, για παράδειγμα κοντά σε μια λάμπα. Από την άλλη μπορείς να βουτήξεις ένα βαμβάκι μέσα σε ένα αιθέριο έλαιο και να το αφήσεις κοντά στο παράθυρο.

Γαρύφαλλο

Βάζουμε 5 γρ. γαρύφαλλο σε ένα ποτήρι νερό και βράζουμε για 15 λεπτά. Ανακατεύουμε 10 σταγόνες από αυτό το μείγμα με 1 κουταλιά της σούπας από κάποιο άρωμα και εφαρμόζουμε σε περιοχές του σώματος. Τώρα μπορείς να καθίσεις έξω για τουλάχιστον 2 ώρες και τίποτα δεν θα σε πλησιάσει!

μυρωδιές για τα κουνούπια

Μαργαρίτα

Αυτό το λουλούδι είναι φάρμακο κατά των κουνουπιών. Τα αποξηραμένα λουλούδια, τα φύλλα από το συγκεκριμένο, μπορούν να αλεσθούν σε σκόνη και να επηρεάσουν τα νευρικά κύτταρα των εντόμων. Μπορείς να βάλεις μερικές δέσμες γύρω από το σπίτι σου!

Μαγειρικό λάδι, σαμπουάν και ξύδι

μυρωδιές για τα κουνούπια

Illustrated by Daniil Shubin for BrightSide.me

Τι κοινά μπορεί να έχουν αυτά τα τρία; Δημιουργούν το τέλειο απωθητικό για τα κουνούπια και τις μύγες. Θα χρειαστείς λίγο λάδι μαγειρέματος, σαμπουάν και ξύδι! Ανακατεύουμε αυτά τα συστατικά σε ίσες ποσότητες μέχρι να δημιουργήσουμε έναν λευκό αφρό. Μπορούμε να ψεκάσουμε στο σώμα μας ή να το βάλουμε σε ένα δοχείο και να το αφήσουμε ανοιχτό! Δεν έχει έντονη μυρωδιά και είναι ασφαλές για τα παιδιά.

Διαβάστε επίσης:

Έτσι θα ξεφορτωθείς όλα τα έντομα στο σπίτι σου!

Photo: © depositphotos.com, © Kerdkanno / shutterstock.com , © Curioso / shutterstock.com