Όπως είναι λογικό, επιθυμείς το σπίτι σου και ειδικά ο χώρος της κουζίνας σου να μυρίζει υπέροχα. Για να το πετύχεις, όμως, πρέπει να απομακρύνεις  όλες τις άσχημες μυρωδιές από την κουζίνα σου, οι οποίες μπορεί να μεταφέρονται σε όλο το σπίτι.

Μην αγχώνεσαι και μην νομίζεις πως μόνο το δικό σου σπίτι έχει συγκεκριμένο πρόβλημα. Μπορεί να μην ευθύνεσαι εσύ! Βέβαια, αν κάνεις αυτά που θα σου προτείνουμε το σπίτι σου θα αναδείξει το άρωμα που θες.

άσχημες μυρωδιές από την κουζίνα

Unsplash/Le Creuset

Πώς θα εξαφανίσεις τις άσχημες μυρωδιές από την κουζίνα σου;;

  1. Αν έκαψες το φαγητό (νέα νοικοκυρά είσαι συμβαίνουν και αυτά) μην απελπίζεσαι! Σε μία κατσαρόλα με αρκετό νερό, βράσε ένα λεμόνι κομμένο σε ροδέλες! Την ώρα του βρασίματος άφησε ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας σου. Η μυρωδιά του λεμονιού θα υποσκιάσει τη μυρωδιά του καμένου φαγητού και θα χαρίσει ένα τέλειο άρωμα στο χώρο του σπιτιού σου.
  2. Έκοψες κρεμμύδια ή σκόρδα και τα χέρια σου όσο και να τα πλένεις δεν αλλάζουν άρωμα; Υπάρχει λύση και είναι στο ντουλάπι σου. Πάρε, λοιπόν, λίγο ελληνικό καφέ και τρίψε τον καλά στα χέρια σου. Στη συνέχεια ξέπλυνέ τα χέρια σου με άφθονο νερό και είσαι έτοιμος-η.
  3. Ο χώρος της κουζίνας σου έχει διάφορες μυρωδιές φαγητού, κάτι σαν μείγμα μπιφτεκιών, γεμιστών και ψαριού μαζί. Αρχικά, υπεύθυνος-η είσαι εσύ, οκ και ο απορροφητήρας σου που δε λειτουργεί καλά! Οπότε, πάρε λίγο ελληνικό καφέ άνοιξε το μάτι της κουζίνας και άσε τον να καεί εκεί για λίγα λεπτά.
    Pexels
  4. Τα πλαστικά σου μπολ μυρίζουν; Πλύνε τα καλά. Σκούπισέ τα και βάλε τα στο ψυγείο για μία ολόκληρη ημέρα. Μετά πλύνε τα ξανά και οι άσχημες μυρωδιές θα έχουν πάει περίπατο!
  5. Νέο σφουγγαράκι: Το σφουγγάρι σου θα μπορούσε να ευθύνεται για τις άσχημες μυρωδιές. Είναι μαγνήτης για πολλά διαφορετικά βακτήρια και μικροοργανισμούς. Ποια είναι η λύση; Να πετάξεις το παλιό σφουγγαράκι των πιάτων και να πάρεις καινούριο. Αυτό θα πρέπει να το κάνεις ανά κάποιες εβδομάδες, ενώ το ίδιο να θυμάσαι να κάνεις και με το βετέξ.

Διάβασε και αυτό:

Το πιο βρώμικο αντικείμενο στην κουζίνα σου δεν είναι το σφουγγαράκι!