Απίστευτες χρήσεις της μαγιονέζας που δεν γνωρίζαμε!

LIKE US ON FACEBOOK

Οι χρήσεις της μαγιονέζας είναι πολλές και διαφορετικές! Ναι, η αγαπημένη σως δεν χρησιμοποιείται μόνο στην κουζίνα αλλά μπορεί να αποδειχθεί ένα φανταστικό προϊόν για… απλές, καθημερινές δουλειές

Οι χρήσεις της μαγιονέζας ξεπερνούν το απλό σάντουιτς και το τοστάκι σου. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την γευστική σως για να… καθαρίσεις και δεν θα πάρεις και θερμίδες! Παράλληλα, η δουλειά σου θα γίνει πολύ πιο εύκολη.

Διαφορετικές χρήσεις της μαγιονέζας που δεν γνωρίζαμε

Λεκέδες και γρατζουνιές σε ξύλινες επιφάνειες

χρήσεις της μαγιονέζας

Pixabay

Η λιπαρή υφή της μαγιονέζας θα δημιουργήσει μια λιπαρή μεμβράνη στις μικροσκοπικές ρωγμές των ξύλινων δαπέδων και θα καλύψεις τις γρατζουνιές.

Πώς λειτουργεί; Μπορείς να τρίψεις το σημείο μ’ ένα oil-based σαπούνι και να απομακρύνεις όλες τις βρωμιές. Στη συνέχεια, κάλυψε το σημείο με τη γρατζουνιά ή τον λεκέ με μια γενναιόδωρη ποσότητα μαγιονέζας, ιδανικά κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Αφαίρεσε τη μαγιονέζα την επόμενη μέρα με ένα υγρό πανί και το ξύλινο δάπεδο θα μοιάζει με… καινούργιο.

Αφαίρεσε οτιδήποτε κολλώδες

Η μαγιονέζα είναι αρκετά αποτελεσματική για να απομακρύνει υπολείμματα που κολλάνε. Είτε θέλεις να αφαιρέσεις μια ετικέτα από ένα γυάλινο βάζο, είτε ένα αυτοκόλλητο από το αυτοκίνητο, είτε να απομακρύνεις ένα λεκέ που κολλάει από τον πάτο ενός πιάτου… τότε η μαγιονέζα είναι σύμμαχός σου.

Άφησε τη μαγιονέζα για περίπου 20 λεπτά στο σημείο και στη συνέχεια σκούπισε με ένα υγρό πανί ή ξεκίνα να τραβάς και να αφαιρείς την ετικέτα που θέλεις. Αν επιμένει, τρίψε λιγάκι παραπάνω το σημείο.

Γυάλισε τα ψεύτικα λουλούδια στο σπίτι

Αν και δεν είμαστε πολύ υπέρ των ψεύτικων φυτών στο σπίτι, η μαγιονέζα μπορεί να κάνει θαύματα και σ’ αυτήν την περίπτωση. Αν έχεις φυτά εσωτερικού χώρου μπορείς να βάλεις ελάχιστη ποσότητα από μαγιονέζα και να την τρίψεις με μια υγρή πετσέτα.

Να σημειώσουμε πως αυτό το trick λειτουργεί μόνο με τα ψεύτικα φυτά.

χρήσεις της μαγιονέζας

Photo: unsplash/Randy Laybourne

Κι αν θέλεις φτιάξε τη δική σου σπιτική μαγιονέζα!

Αφαίρεσε τις δαχτυλιές

Αν θέλεις να αφαιρέσεις τις δαχτυλιές ή άλλα βρώμικα υπολείμματα από συσκευές από ανοξείδωτο χάλυβα, τότε απλά πάρε τη μαγιονέζα από το ψυγείο και ξεκίνα δουλειά.

Μπορείς να βάλεις μικρή ποσότητα μαγιονέζας στο σημείο με ένα λεπτό ύφασμα και σκούπισε αμέσως. Και… voila!

Αφαίρεσε σταγόνες από μπογιά

Αν μόλις έβαψες το σπίτι και υπάρχουν πιτσιλιές από μπογιά στους διακόπτες, στη βιβλιοθήκη, στο πάτωμα, τότε η μαγιονέζα είναι και πάλι ο σύμμαχός σου.

Ακριβώς όπως και με τα κολλώδη υπολείμματα, το έλαιο στη μαγιονέζα βοηθά να διασπάσει το έλαιο της μπογιάς. Φυσικά, το κλειδί είναι να εφαρμόσεις τη μαγιονέζα πριν το χρώμα μείνει εκεί για πολύ καιρό και στεγνώσει.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί πρέπει να έχεις ένα μπαλάκι του τένις στην κουζίνα σου;

Photo: unspalsh/Sara Cervera
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved