Αν δεν θέλεις να χαλάσεις τις σχέσεις με το αφεντικό σου, σταμάτα να λες αυτές τις φράσεις!

LIKE US ON FACEBOOK

Οι σχέσεις με το αφεντικό σου είναι κρίσιμες…είναι σαν να κινούνται σε μια «λεπτή» γραμμή και μια λάθος φράση μπορεί να σε οδηγήσει στην απόλυση ή να μη δώσεις καλή εντύπωση. Ποιες είναι οι φράσεις που δεν πρέπει ποτέ να πεις στο αφεντικό σου;

Υπάρχουν μερικές φράσεις που δεν πρέπει ποτέ να πεις στο αφεντικό σου αν θέλεις να δώσεις τη σωστή εντύπωση και να μην χαλάσεις τις σχέσεις σας. Όταν είσαι νευριασμένος ή κουρασμένος μπορεί να πεις πράγματα χωρίς να το σκεφτείς αλλά στον χώρο εργασίας σου δεν θα σου δοθούν πολλές ευκαιρίες.

Ποιες είναι οι φράσεις που δεν πρέπει ποτέ να πεις στο αφεντικό σου;

«Θέλω μια αύξηση στον μισθό μου για να φτιάξω το σπίτι μου»

Μπορείς να ζητήσεις αύξηση και έχεις αυτό το δικαίωμα να το κάνεις. Αλλά οι προσωπικές σου ανάγκες δεν πρέπει να συγχέονται με την πρόοδό σου στη δουλειά. Και το αφεντικό σου δεν νοιάζεται για τις προσωπικές σου ανάγκες και δεν θα σε λυπηθεί. Μπορείς να ζητήσεις αύξηση αλλά επικαλούμενος την πρόοδό σου και την παραγωγικότητα στη δουλειά σου.

«Μπορώ να φύγω μετά το μεσημεριανό; Δεν υπάρχει κάτι άλλο να κάνω»

Αν έχεις τελειώσει όλα σου τα καθήκοντα στη δουλειά νωρίτερα απ’ το καθιερωμένο σου ωράριο τότε δεν μπορείς απλά να ζητήσεις να φύγεις επειδή δεν έχεις κάτι άλλο να κάνεις. Πρέπει να δείξεις πως ενδιαφέρεσαι για τη δουλειά και όχι ότι βαριέσαι και δεν βλέπεις την ώρα να φύγεις.

«Δεν φταίω εγώ. Φταίει η Μαρία»

Το να μην παραδέχεσαι το λάθος σου ή να ρίχνεις την ευθύνη στον συνάδελφό σου είναι δείγμα ανωριμότητας. Κι αν πραγματικά το λάθος είναι του συναδέλφου σου, τότε θα πρέπει να βρεις άλλους τρόπους να το πεις χωρίς να το κάνεις προσωπικό θέμα ή προσωπική «επίθεση».

«Φεύγω!»

Ξέρουμε ότι ανυπομονείς να φεύγεις και έχει έρθει η ώρα να φύγεις. Αλλά κρύψε λίγο αυτή τη χαρά σου. Μην κλείνεις την πόρτα και λες απλά «φεύγω». Ρώτα αν σε χρειάζονται κάτι άλλο, αν υπάρχει κάτι άλλο να κάνεις ή πες απλά ότι αν δεν σε χρειάζονται, φεύγεις.

«Θα προσπαθήσω»

Αυτή η φράση σημαίνει πως δεν έχεις φέρει εις πέρας το καθήκον που σου έχουν αναθέσει. Και επίσης, η συγκεκριμένη φάση, σημαίνει ότι προσπαθείς να αποποιηθείς τις ευθύνες σου. Όταν λες «θα προσπαθήσω» το αφεντικό σου ακούει «δεν θα το κάνω» . Πρέπει να μιλάς με αποτελέσματα και δουλειά και το «θα προσπαθήσω» δεν είναι απάντηση σε καμία περίπτωση.

«Έχω πολλά να κάνω»

Μπορεί όντως να έχεις πολλά να κάνεις. Αλλά τι γίνεται στην περίπτωση που το αφεντικό σου σου ζητά να κάνεις και κάτι άλλο; Σε αυτήν την περίπτωση δεν μπορείς απλά να πεις πως είσαι «busy» αλλά πρέπει να θέσεις τις προτεραιότητές σου. Δες τι επείγει να κάνεις πρώτο και ξεκίνα από αυτό. Και ζήτα τη βοήθεια του εργοδότη σου για το τι προτιμά να κάνει πρώτο.

Διαβάστε επίσης:

Πώς να πεις «όχι» στο αφεντικό σου (και να μην απολυθείς)

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved