Εκτός απ’ τα διάφορα test IQ που κυκλοφορούν υπάρχουν και άλλες ενδείξεις, μάλλον όχι τόσο διαδεδομένες, οι οποίες δείχνουν πόσο έξυπνος είσαι.

Δεν χρειάζεται να ξέρεις από κβαντική φυσική ούτε να είσαι σε θέση ν’ απαγγείλεις Sartre (Γάλλος φιλόσοφος) για να δείξεις που κυμαίνεται ο δείκτης της νοημοσύνης σου.

Έρευνες κατάφεραν να εντοπίσουν 9 πράγματα, που πιθανώς εσύ θεωρείς δεδομένα ωστόσο αποδεικνύουν ένα υψηλό IQ.

Αν είσαι ο μεγαλύτερος απ’ τα αδέρφια σου

Αυτό δεν ισχύει για όλους αλλά είναι ένα καλό νέο αν είσαι ο μεγαλύτερος απ’ τα αδέρφια σου και μπορείς να υπερηφανευτείς γι’ αυτό ελεύθερα.
Τα μεγαλύτερα αδέρφια έχουν μεγαλύτερες ευθύνες και ηγετικές ικανότητες και γι’ αυτό υπάρχει εξήγηση.

Μια μελέτη απ΄το The Journal of Human Resources διαπίστωσε ότι οι μητέρες είναι πιο προσεκτικές κατά τη διάρκεια της πρώτης εγκυμοσύνης και στη διαμόρφωση του πρώτου παιδιού.

Οι ίδιες ιδιότητες λοιπόν, δεν ισχύουν για τα πιο μικρά αδέρφια αλλά έχει αποδειχτεί πως αυτά είναι περισσότερο προνομιούχα. Ε, δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα!

Έχεις μια γάτα για κατοικίδιο

Είναι δύσκολο κάποιος να μην αγαπάει τις γάτες! Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2004 στο Πανεπιστήμιο Carroll στην Waukesa, διαπίστωσε ότι 600 μαθητές που λάτρευαν τις γάτες είχαν συνήθως καλύτερη βαθμολογία απ’ τους υπόλοιπους.

Αυτό θα μπορούσε να είναι μια μεγάλη σύμπτωση, οπότε εσύ που αγαπάς τους σκύλους μην αγχώνεσαι.

Θηλασμός

Πάνω στο θέμα του θηλασμού υπάρχει ακόμα έντονη συζήτηση, ωστόσο αδιαμφισβήτητα κάνει πολύ καλό στην υγιή ανάπτυξη ενός βρέφους.

Μια έρευνα της Science Daily βρήκε ευεργετικά αποτελέσματα για τα βρέφη που είχαν μητρικό γάλα συγκριτικά με αυτά που δεν είχαν. Απ’ τα 3000 που μελετήθηκαν, αυτά που θηλάζονταν είχαν υψηλότερο IQ απ’ τα υπόλοιπα. Μαμάδες ακούτε;;

Ύψος

Το να είσαι ψηλός μπορεί να είναι ιδανικό αν είσαι παίκτης του μπάσκετ κι αν θες να κάνεις εντύπωση αλλά είναι καλό και για τον εγκέφαλο!
Αναλύσεις από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο διαπίστωσαν πως τα ψηλά παιδιά είναι και πιο έξυπνα.

Αδικία!

Διαβάζεις από μικρή ηλικία

Η ανάγνωση φυσικά και βοηθάει στο ν’ αναπτυχθεί ο εγκέφαλος αλλά η ανάγνωση απ΄την παιδική ηλικία είναι ακόμη πιο ευεργετική.
Η εκμάθηση της ανάγνωσης από μικρή ηλικία βοηθάει στην επέκταση της γνώσης και του λεξιλογίου και γενικότερα ανοίγει τους ορίζοντές του παιδιού.

Άγχος

Στη σύγχρονη εποχή δυστυχώ, υπάρχουν πολλά πράγματα τα οποία μας αγχώνουν καθημερινά. Ενώ πολλοί αντιλαμβάνονται το άγχος ως κάτι αρνητικό στην πραγματικότητα είναι σημάδι υψηλής νοημοσύνης.

Είσαι κωμικός

Δεν εννοούμε το επάγγελμα αλλά αν έχεις αυτό το φυσικό χάρισμα της αίσθησης του χιούμορ.Είτε πρόκειται για black humor ή το “απλό”, οι άνθρωποι με χιούμορ είναι πιο έξυπνοι.

Σε μια έρευνα στο Μεξικό, μαθητές κλήθηκαν να γράψουν μια αστεία λεζάντα για ένα κινούμενο σχέδιο. Εκείνοι που έραψαν τις πιο ευφυείς και χυδαίες λεζάντες, είχαν και τους καλύτερους βαθμούς.

Είσαι “νυχτοπούλι”

Η Ψυχολογία έχει διαπιστώσει πως τα παιδιά που ήταν πιο ενεργά κατά τη διάρκεια της νύχτας είχαν και τις καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο.
Έτσι, αγαπητά μου παιδιά την επόμενη φορά που θα σας πουν να πάτε νωρίς για ύπνο, έχετε επιχείρημα!

Είσαι εσωστρεφής

Οι εσωστρεφείς δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στη λεπτομέρεια, ζυγίζουν καλύτερα τις καταστάσεις και παίρνουν τις καλύτερες αποφάσεις.

Το να μπορείς να ψυχαγωγήσεις και να καταλάβεις τον εαυτό σου είναι ένα σημάδι δύναμης του εγκεφάλου, αγκάλιασέ το και εκμεταλλεύσου το!