Στην εποχή που ζούμε δεν αρκεί να έχεις τα μάτια σου δεκατέσσερα και να είσαι σε επιφυλακή εάν δεν ξέρεις πώς να αντιδράσεις την μοιραία στιγμή. Εάν δεν γνωρίζεις πώς να υπερασπιστείς τον εαυτό σου σε περίπτωση που απειληθεί η ζωή σου, το να είσαι απλά σε επιφυλακή δεν θα σου προσφέρει κάτι.

Επειδή εμείς εδώ στο iPop.gr το γνωρίζουμε πολύ καλά αυτό, σου έχουμε μερικές κινήσεις αυτοάμυνας που μπορούν να αποδειχτούν σωτήριες για σένα και να σε σώσουν την κατάλληλη στιγμή.

Σημειώνεται ότι οι παρακάτω συμβουλές είναι απ’ το Πανεπιστήμιο του Oregon.

  • Γύρισέ του το δάχτυλο. Γυρνώντας το δάχτυλο του δράστη προς τα πίσω, θα του προκαλέσεις μεγάλο πόνο κι ενδεχομένως να αποκτήσεις χρόνο για να ξεφύγεις.
  • Η κλασική κίνηση με τα δάχτυλα στα μάτια. Εάν ο δράστης επιχειρήσει να σε πιάσει απ’ τον λαιμό, πάρε γρήγορα τα χέρια σου και πίεσέ τα στα μάτια του. Αυτή η κίνηση θα τον ακινητοποιήσει για λίγα λεπτά.
  • Πιάσε τον δράστη απ’ τα μαλλιά και φέρε το κεφάλι του στο ύψος του ποδιού σου, ώστε να μπορέσεις να του ρίξεις μια δυνατή γονατιά στο πρόσωπο.
  • Εάν το χέρι του δράση έχει περικυκλώσει τον λαιμό σου, δάγκωσε το δέρμα σου με όση περισσότερη δύναμη έχεις.
  • Και για το τέλος η κλασική γονατιά στα γεννητικά όργανα. Η πιο κλασική αλλά και αποτελεσματική μέθοδος είναι η κλωτσιά στα γεννητικά όργανα.

Ποια είναι τα πιο ευαίσθητα σημεία; Ανεξαρτήτως του ύψους ή των κιλών του ανθρώπου που μας επιτίθεται υπάρχουν μερικά βασικά ευαίσθητα σημεία. Αυτά είναι τα μάτια, η μύτη, ο λαιμός, το στήθος, τα γόνατα και οι όρχεις. Μπορείς να επιτεθείς με όποιον τρόπο θέλεις, αρκεί να είσαι σε ασφαλή θέση.

κινήσεις αυτοάμυνας

Επειδή, όμως, οι μέρες είναι καλοκαιρινές κι εμείς ανυπομονούμε για τις βουτιές μας το Σαββατοκύριακο, δες εδώ και μερικά hacks για την παραλία που θα σου λύσουν τα χέρια!

Διάβασε ακόμα:

Εύκολες κινήσεις αυτοάμυνας για κάθε γυναίκα!