Η όσφρηση είναι μια απ’ τις βασικές μας αισθήσεις. Ο καθένας έχει τη δική του μυρωδιά σώματος ενώ πολλοί υποστηρίζουν ότι μπορούμε να επιλέξουμε έναν σύντροφο ακόμα και απ’ τη μυρωδιά του.

Υπάρχουν ορισμένα προϊόντα τα οποία επηρεάζουν τη μυρωδιά του σώματός μας, αφού τελικά είμαστε αυτό που τρώμε!

Ντοματίνια

Ένας Βρετανός επιστήμονας έχει αποδείξει πως μια δυσάρεστη μυρωδιά του σώματος μπορεί να συνδέεται με την κατανάλωση ντομάτας. Η οσμή του ιδρώτα επηρεάζεται απ’ το τερπένιο και τα καροτενοειδή απ’ τις ντομάτες. Η επιστημονική έρευνα έχει αποδείξει ότι η σχέση μεταξύ ποσότητας ντομάτας και άλλων προϊόντων τερπενίου αυξάνει την οσμή του ιδρώτα. Γι’ αυτό κατανάλωσε τη ντομάτα με μέτρο.

Γαλακτοκομικά προϊόντα

Σε πολλές περιπτώσεις οι μεταβολικές διαταραχές οδηγούν στην άσχημη μυρωδιά του ιδρώτα. Εάν το σώμα δεν μπορεί να αφομοιώσει τη λευκίνη, την σολευκίνη και τη βαλίνη που βρίσκονται στα γαλακτοκομικά τότε τα ανθρώπινα βιολογικά υγρά μυρίζουν πιο άσχημα. Αν δεν έχεις κανένα από αυτά τα συμπτώματα, μπορείς να πίνεις γάλα άφοβα!

Ψάρια

Τα ψάρια περιέχουν ασυνήθιστα υψηλές ποσότητες βιταμίνης Α. Ωστόσο, ορισμένοι τύποι ψαριών, όπως η πέστροφα και ο τόνος, έχουν πολύ χολίνη (Βιταμίνη Β4). Αυτή προσθέτει κάποια μυρωδιά ψαριών στη φυσική οσμή του σώματος.

Λαχανικά

Το μπρόκολο, το κουνουπίδι και το λάχανο επιβραδύνουν την οξείδωση. Αλλά περιέχουν επίσης θείο, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστη οσμή. Είναι καλύτερα να ελέγχεις την ποσότητά τους στην καθημερινή σου ζωή.

Δημητριακά, καρύδια και συναφή προϊόντα

Είναι χρήσιμα για το πεπτικό σύστημα και περιέχουν πολλά χρήσιμα στοιχεία. Ωστόσο, διεγείρουν την παραγωγή αερίου (μεθανίου, υδρογόνου και διοξειδίου του άνθρακα).

Chili, σκόρδο, κρεμμύδι

Αναμενόμενο. Το σκόρδο, το κρεμμύδι και το πιπέρι συσσωρεύουν ουσίες, οι οποίες στη συνέχεια απορρίπτονται στους πνεύμονες και έπειτα στον ιδρώτα κάνοντας το σώμα και το στόμα να παράγουν άσχημη συμπεριφορά.

Σπαράγγι


Τα σπαράγγια μεταβάλλουν την οσμή του ιδρώτα και των ούρων και παράγουν μεθανοθειόλη, ένα διεγερτικό αερίων του πεπτικού συστήματος.

Alcohol


To συκώτι δεν επεξεργάζεται ολόκληρη την ποσότητα του υγρού, το οποίο οδηγεί στη μετάδοση alcohol μέσω του κυκλοφοριακού συστήματος στους πνεύμονες. Καθώς το σώμα “σκέφτεται” πως το alcohol είναι μια τοξίνη, ανακυκλώνει την ουσία σε αβλαβές οξικό οξύ, το οποίο στη συνέχεια απομακρύνεται μέσω τω πόρων του δέρματος με έντονη οσμή.

Κάρυ και κύμινο


Τα μπαχαρικά και τα βότανα επηρεάζουν τη θερμοκρασία του σώματος. Το κάρυ και το κύμινο επηρεάζουν ιδιαίτερα τη μυρωδιά των ούρων. Αν είσαι λάτρης των μπαχαρικών δοκίμασε τζίντζερ ή κάρδαμο.

Τσιγάρο

Η νικοτίνη και άλλα στοιχεία απορροφώνται στο αίμα μέσω των πνευμόνων, μεταβάλλοντας τη μυρωδιά των πόρων του δέρματος, καταστρέφουν τη λευκότητα των δοντιών και επιδεινώνουν την οσμή της αναπνοής. Επίσης, οι καπνστές ιδρώουν περισσότερο απ’ τους άλλους.