Εμείς στο iPop.gr είμαστε fan του ξυδιού και επειδή πιστεύουμε στον καθαρισμό με φυσικό τρόπο, το ξύδι πήρε τη θέση της χλωρίνης και έγινε αυτό η προέκταση του αριστερού μας χεριού (στο δεξί κρατάμε το σφουγγάρι για να τρίβουμε)!

Υπάρχουν, όμως, μερικές επιφάνειες στις οποίες δεν πρέπει να βάλεις ποτέ ξύδι και σου τις παρουσιάζουμε πριν αρχίσεις να καταστρέφεις το σπίτι σου.

Πού δεν πρέπει να βάλεις ποτέ ξύδι;

Μάρμαρα

Οι μαρμάρινες επιφάνειες έχουν εχθρό τους το ξύδι. Το οξύ που έχει το ξύδι μπορεί να καταστρέψει τη φυσική πέτρα του μαρμάρου, να διαβρώσει την επιφάνειά του και φυσικά να το θαμπώσει.

Ξύλο

Υπάρχουν αρκετοί που λένε ότι οι ξύλινες επιφάνειες μπορούν να λάμψουν με το ξύδι αλλά, είναι ψέμα. Στις πρώτες εφαρμογές μπορεί να μην δεις καμία διαφορά, αλλά με την πάροδο του χρόνου τα ξύλα σου θα αλλάξουν χρώμα.

δεν πρέπει να βάλεις ποτέ ξύδι

Αν δεν θέλεις ν’ αγοράσεις ένα καθαριστικό ειδικό για ξύλινες επιφάνειες, η καλύτερη λύση για να καθαρίσεις το ξύλο με αμυγδαλέλαιο, το οποίο επιδιορθώνει το ραγισμένο ξύλο εξομαλύνοντας την επιφάνεια ενώ παράλληλα το γυαλίζει!

Το λεμόνι είναι επίσης μια πολύ καλή επιλογή και μάλιστα θα δεις καλύτερα αποτελέσματα εάν το ανακατέψεις με λίγο αγνό λάδι!

SUPRIJONO SUHARJOTO

Σε κάποιους λεκέδες

Μιλάμε για τους λεκέδες από γρασίδι, μελάνι και σοκολάτα οι οποίοι χαρακτηρίζονται ως παιδικοί λεκέδες. Αν σε αυτούς τους λεκέδες κάνεις το λάθος και βάλεις ξύδι, αντί να φύγει ο λεκές, θα εξαπλωθεί και θα ποτίσει χειρότερα.

Στα αντικείμενα με λεπτό πλαστικό

Τα πλαστικά αντικείμενα τα οποία, όμως, δεν έχουν καλής ποιότητας πλαστικό μπορούν να χαλάσουν εύκολα βάζοντας τους ξύδι. Καλό βέβαια θα ήταν στα συγκεκριμένα αντικείμενα να μην χρησιμοποιείς κανένα καθαριστικό και να τα διατηρείς καθαρά με σκέτο νερό και σφουγγάρι.

δεν πρέπει να βάλεις ποτέ ξύδι

Freepik

Δες κι αυτό:

Μικρά μυστικά καθαριότητας για να λάμπει το σπίτι σου χωρίς πολύ κόπο!