Κάνεις περίπου μια φορά την εβδομάδα τη γενική του σπιτιού, αλλά σίγουρα υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να τα καθαρίζεις πιο συχνά. Και αυτά τα 5 πράγματα μέσα στο σπίτι πρέπει να τα καθαρίζεις κάθε μέρα!

Βεβαιώσου ότι καθαρίζεις αυτά τα πράγματα κάθε μέρα, αν θέλεις να δημιουργήσεις ένα φρέσκο ​​και υγιεινό περιβάλλον διαβίωσης μέσα στο σπίτι σου.

5 πράγματα μέσα στο σπίτι που πρέπει να καθαρίζεις κάθε μέρα

Πετσέτα κουζίνας

Σκουπίζεις απ’ τα χέρια σου μέχρι τον πάγκο, ενώ έχει συνεχώς υγρασία, κάτι που ευνοεί την ανάπτυξη βακτηρίων. Πόσο κόπο σου κάνει να πετάξεις στον κάδο με τα άπλυτα την πετσέτα της κουζίνας και να βάλεις μια καθαρή;

καθαρίζεις κάθε μέρα

Τοίχος στο ντους

Εάν αφήνεις συνεχώς νερά πάνω στα πλακάκια και τον τοίχο του ντους, τότε θα τα δεις απλά να μαυρίζουν μετά από μερικές μέρες. Η λύση είναι να τα περνάς με ένα στεγνό πανί κάθε φορά που κάποιος κάνει μπάνιο. Μην το ξεχνάς, θα αποφύγεις να δημιουργηθεί μούχλα απ’ την υγρασία!

Μηχανή του καφέ

Χρησιμοποιείς κάθε μέρα την καφετιέρα, αλλά πόσο συχνά την πλένεις; Πέρνα με ένα καθαρό πανάκι με λίγο νερό τα σημεία της καφετιέρας που λερώνουν από υπολείμματα καφέ ώστε να μην υπάρχουν βακτηρίδια και να απολαμβάνεις κάθε μέρα αρωματικό καφέ.

καθαρίζεις κάθε μέρα

Νεροχύτης

Πολλά βακτηρίδια παραμένουν στον νεροχύτη όταν πλένεις τα χέρια ή τα πιάτα σου. Έτσι, το να τον καθαρίζεις γρήγορα με κάποιο καθαριστικό γενικής χρήσης είναι μια πολύ καλή ιδέα. Να αφαιρείς συνεχώς τυχόν υπολείμματα από τροφές και να περνάς τον νεροχύτη με ένα ειδικό καθαριστικό.

Πιάτα

καθαρίζεις κάθε μέρα

Αφήνοντας τα πιάτα για την επόμενη μέρα επιτρέπεις στα βακτήρια να αναπτυχθούν, αλλά και τη βρωμιά να γίνει πολύ πιο δύσκολο να αφαιρεθεί. Θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να πλύνεις λίγα πιάτα κάθε μέρα και θα γλιτώσεις το να μαζευτεί μια τεράστια στοίβα.

Διάβασε ακόμα σχετικά με το πλύσιμο των ρούχων:

Κορονοϊός: Πόσο συχνά πρέπει να πλένεις τα ρούχα σου; Και πώς να το κάνεις σωστά!