Δεν έχουμε την ίδια διάθεση κάθε μέρα, ούτε και όλες οι μέρες είναι το ίδιο επιτυχημένες. Τι εννοούμε επιτυχημένες; Εννοούμε ότι μέσα σ’αυτήν την ήμερα έκανες κάτι που σε έφερε πιο κοντά στο στόχο σου ή που απλά σε έκανε λίγο πιο ευτυχισμένη.

Για εκείνες λοιπόν τις ημέρες που νιώθεις ότι όλα πάνε στραβά και ότι είναι η χειρότερη που θα μπορούσες να έχεις, παρακάτω είναι μερικές συμβουλές για 5 μικρές αλλαγές για να κάνεις την ημέρα σου πιο επιτυχημένη!

1. Μάθε κάτι καινούριο

Αισθάνεσαι κολλημένη επειδή είσαι κολλημένη στα ίδια και τα ίδια. Ξεκίνα μια νέα τάξη ή παρακολούθησε μαθήματα online, οι δυνατότητες είναι άπειρες. Όταν έχεις κάτι καινούριο να κάνεις ή να μάθεις θα είσαι πολύ πιο ενθουσιασμένη όταν ξεκινάς την ημέρα σου.

2. Πρόσεχε τη διατροφή σου

Η κατανάλωση ορισμένων τροφίμων επηρεάζει άμεσα το ενεργειακό επίπεδο καθώς και τη διάθεσή σου. Η εύρεση συνταγών και προετοιμασίας γευμάτων θα σου επιτρέψει να ξεκινήσεις την εβδομάδα σου με ευκολία. Κάθε βράδυ πριν από το κρεβάτι, ετοίμασε ένα μεσημεριανό γεύμα, ίσως ακόμη και ένα σνακ, για να πάρεις την επόμενη μέρα στη δουλειά μαζί σου.

3. Παρέμεινε θετική ενάντια στην αρνητικότητα

Πάντα θα υπάρχουν στιγμές που η αρνητικότητα και η απαισιοδοξία μας ρουφάνε σαν ηλεκτρική σκούπα όλη την θετική μας ενέργεια. Είτε πρόκειται για έναν συνάδελφο είτε απλώς και μόνο οι περιστάσεις της ημέρας, μερικές φορές είναι απίστευτα δύσκολο να παραμείνεις θετικός ενάντια στην αρνητικότητα, αλλά είναι τόσο σημαντικό.

4. Δημιούργησε μια καθημερινή πρόκληση διασκέδασης

Σταμάτα να είσαι τόσο σοβαρή! Απλά επειδή εργάζεσαι δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς και να διασκεδάσεις. Δημιούργησε μια διασκεδαστική πρόκληση που θα διαλύσει τη μονοτονία της ημέρας. Θα μπορούσε να αφορά εσένα ή να συμπεριλαμβάνει και τους φίλους, την οικογένεια ή τους συναδέλφους σου. Οι προκλήσεις μας κρατούν ενεργοποιημένους και δεν σχετίζονται κατ ‘ανάγκη με την εργασία.

5. Έλεγξε την πρόοδο σου

Ο τρόπος με τον οποίο ολοκληρώνεις την ημέρα σου είναι εξίσου σημαντικός με τον τρόπο με τον οποίο την ξεκίνησες. Επέστρεψε στην ατζέντα σου και σημείωσε την πρόοδο που έκανες αυτήν την ημέρα. Να είσαι υπερήφανη για τα επιτεύγματά σου, είτε πρόκειται για μεγάλα έργα είτε για απλές καθημερινές εργασίες.

Photo: Career Girl Daily