Αντιμετώπισε τη ζέστη στο σπίτι χωρίς να κάνεις λάθη που φέρνουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Το Καλοκαίρι, οι περισσότεροι στα σπίτια μας “βράζουμε” εάν δεν έχουμε κλιματιστικό, και ο λόγος δεν είναι μόνο οι υψηλές θερμοκρασίες, αλλά και τα λάθη που κάνουμε στη διαχείριση της εξωτερικής θερμοκρασίας.

Μπορείς να εξασφαλίσεις δροσιά στο σπίτι σου, αποφεύγοντας τα παρακάτω 4 συχνά λάθη που κάνεις στην προσπάθειά σου να δροσίσεις το σπίτι σου. Αυτά τα λάθη, όχι απλώς δεν απομακρύνουν τη ζέστη, αλλά τελικά σε κάνουν να “βράζεις” περισσότερο. Ποια είναι και πώς θα τα αποφύγεις;

Αντιμετώπισε τη ζέστη στο σπίτι αποφεύγοντας αυτά τα λάθη

Παράθυρα

Πολλοί άνθρωποι το πρώτο πράγμα που κάνουν όταν θέλουν να δροσίσουν το σπίτι τους είναι να ανοίξουν τα παράθυρα. Με αυτόν τον τρόπο, τουλάχιστον θα έχεις λίγο καθαρό αέρα… αυτό σκέφτεσαι. Όμως, αυτό είναι στην πραγματικότητα ένα μεγάλο λάθος, γιατί όταν ανοίγεις τα παράθυρα και η θερμοκρασία είναι υψηλή, ο ζεστός αέρας από έξω θα εισέλθει στο σπίτι σου.

ζέστη στο σπίτι

reshot.com

Το αποτέλεσμα; Το σπίτι σου θα είναι ακόμα πιο ζεστό από πριν. Δεν είναι αυτό που θέλεις! Το καλύτερο που πρέπει να κάνεις είναι να κλείσεις τα παράθυρα το πρωί και να τα ανοίξεις ξανά μόνο το βράδυ.

Συσκευές

Ένα άλλο συνηθισμένο λάθος είναι το ότι αφήνουμε όλες τις συσκευές ενεργοποιημένες. Οι συσκευές που παράγουν θερμότητα (όπως λάμπες, τηλεοράσεις και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές) μπορούν πραγματικά να θερμάνουν ένα ολόκληρο δωμάτιο! Για να μην μιλήσουμε για τον φούρνο, ο οποίος πολλές φορές τον Χειμώνα λειτουργεί σαν μέσο θέρμανσης!

Κουρτίνες

Ακούγεται πολύ λογικό το να θέλεις κάθε πρωί να ανοίξεις όλες τις κουρτίνες για να μπει το φως μέσα στο σπίτι. Όμως, όταν έχει καύσωνα δεν είναι η πιο έξυπνη κίνηση που μπορείς να κάνεις.

ζέστη στο σπίτι

Κλείσε τις κουρτίνες, ειδικά τις πολύ ζεστές μέρες, και άνοιξέ τες όταν αερίζεις το σπίτι σου, το βράδυ όπως είπαμε!

Μαξιλάρια

Ένα άλλο λάθος που κάνουν ορισμένοι είναι ότι αφήνουν τους καναπέδες και τις καρέκλες τους καλυμμένες με μαξιλάρια και ριχτάρια. Όλα αυτά τα υφάσματα κρατάνε τη θερμότητα και σε κάνουν να ζεσταίνεσαι ακόμα περισσότερο.

Γι’ αυτό άλλωστε έχουν γραφτεί τόσα πολλά άρθρα για το πώς να ετοιμάσεις το σπίτι σου για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι! Για να το κάνεις, μεταξύ άλλων, να είναι και πιο δροσερό!

Δες ακόμα:

Ανοιχτές ή κλειστές κουρτίνες όταν έχει καύσωνα;

Photo: Pixabay