Μια μακρά, πολυάσχολη μέρα εργασίας φτάνει στο τέλος της και εσύ το μόνο που σκέφτεσαι είναι να κλείσεις τον υπολογιστή σου όσο πιο γρήγορα μπορείς. Λάθος! Υπάρχουν 4 πράγματα που οι επιτυχημένοι άνθρωποι κάνουν στο τέλος της βάρδιας τους και ήρθε η ώρα να τα κάνεις κι εσύ!

Ναι είναι πολύ λογικό να θέλεις όσο πιο σύντομα γίνεται να τελειώσει η βάρδια σου, παρόλα αυτά υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορείς να κάνεις τα τελευταία 15 λεπτά της ημέρας, που οι επιτυχημένοι άνθρωποι υπόσχονται ότι θα φέρουν καλύτερα αποτελέσματα.

Ειδικότερα, οι επιτυχημένοι άνθρωποι κατά τα τελευταία 15 λεπτά μιας εργάσιμης ημέρας προσπαθούν να οργανωθούν καλύτερα για την επόμενη ημέρα, να «χτίσουν» καλύτερες σχέσεις με τους συναδέλφους τους, αλλά και να βρουν χρόνο να χαλαρώσουν. Τι κάνουν αναλυτικά αυτοί οι άνθρωποι και γιατί πρέπει να κάνεις το ίδιο και εσύ;

1. Ελέγχουν για τελευταία φορά το email

Όταν λέμε τελευταία, όμως, εννοούμε τελευταία. Ελέγχουν όλα τα μηνύματα που έχουν λάβει στο inbox, απαντάνε σε όσα θεωρούν ότι είναι σημαντικά και δεν χωράνε αναβολή και διαγράφουν όλα εκείνα που δεν χρειάζονται. Επειδή μπορούμε να ελέγχουμε το email από το κινητό, από το σπίτι, από όπου βρεθούμε και σταθούμε, μερικές φορές είναι πραγματικά δύσκολο να το αφήσουμε στην άκρη, μόλις τελειώσει η βάρδια μας!

2. Βγάζουν το πλάνο για την επόμενη ημέρα

Όταν ξέρεις από πριν, τι πρέπει να κάνεις το επόμενο πρωί που θα φτάσεις στο γραφείο, οι ειδικοί αναφέρουν ότι αυτό αυξάνει την παραγωγικότητά σου και είναι ευκολότερο να συγκεντρωθείς σε όσα έχεις να κάνεις. Παράλληλα, αυτή η λίστα με τα πράγματα για την επόμενη μέρα, θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις περισσότερο όταν φτάσεις στο σπίτι, γιατί δεν θα έχεις το άγχος ότι κάτι ξέχασες ή ότι κάτι σου ξέφυγε.

3. «Χτίζουν» καλύτερες σχέσεις με τους συναδέλφους

Στο τέλος της ημέρας, αυτό είναι που μετράει και περισσότερο, οι ανθρώπινες σχέσεις που χτίζεις στο εργασιακό περιβάλλον. Να μπορείς να πεις μια κουβέντα με κάποιον, μια κουβέντα που δεν έχει να κάνει μόνο για τη δουλειά, αλλά για μια σχέση, για την οικογένεια ή μια σειρά που μόλις ξεκίνησες και θέλεις να προτείνεις.

4. Πραγματικά τελειώνουν τη δουλειά

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε σχεδόν όλοι, είναι ότι πάντα παίρνουμε επιπλέον δουλειά για το σπίτι, ποτέ δεν βάζουμε μια τελεία. Αυτή η συνήθειά μας, σύμφωνα με τους ειδικούς του Harvard, αυξάνει το άγχος και δεν κάνει καθόλου καλό στις σχέσεις. Γι΄αυτό, θα πρέπει να αφήνεις στο γραφείο ο,τιδήποτε έχει σχέση με τη δουλειά και να προσπαθήσεις στη συνέχεια να χαλαρώσεις. Επιπλέον, με αυτό τον τρόπο, την επόμενη μέρα που θα φτάσεις στο γραφείο θα είσαι περισσότερο ανανεωμένος και θα έχεις περισσότερη όρεξη για δουλειά.

Διαβάστε ακόμη:

Δουλεύεις σχεδόν όλη μέρα γι’ αυτό, ναι, έχει σημασία η ψυχική υγεία στον χώρο εργασίας σου

Photo: THE STYLE STALKER