Αν και εσένα σου αρέσουν τα φυτά και έχεις γεμίσει το μπαλκόνι σου και το σπίτι σου με γλάστρες τότε αυτά τα tips θα σου χρειαστούν. Ειδικά αν πήρες το φυτό σου από το φυτώριο και αυτό μετά από μία βδομάδα τα έπαιξε και αναρωτιέσαι τι πήγε τόσο λάθος!! Μην ανησυχείς, δεν έκανες τίποτα κακό, αυτά τα tips για να φροντίσεις τα φυτά σου θα σου λύσουν τα χέρια!

3 tips για να φροντίσεις τα φυτά σου

Πάρε το σωστό φυτό

Αν είναι η πρώτη σου επαφή με φυτά προτίμησε να πάρεις κάποιο που να είναι ανθεκτικό. Αυτό κυρίως για να καταλάβεις στην αρχή πως ακριβώς λειτουργούν και τα φυτά, το πότισμα και επίσης να δεις όντως στα σημεία που θες να τα βάλεις αν πέφτει πολύ φως του ήλιου και για πόσες ώρες. Αφού μάθεις αυτά, ρώτα για το φυτό που σε ενδιαφέρει τι χρειάζεται ώστε από τις πληροφορίες που έχεις συλλέξει να δεις αν έχει και το σπίτι σου τα απαραίτητα προσόντα!

φυτά εσωτερικού χώρου - κατοικίδια
Photo: Hirt’s Gardens

Μην τα ποτίζεις υπερβολικά

Ο καλύτερος τρόπος για να καταλάβεις αν θέλουν πότισμα τα φυτά σου είναι να αγγίξεις με το δάχτυλό σου το χώμα τους. Αν είναι στεγνό τότε πότισε τα αλλιώς δε χρειάζονται ακόμα πότισμα. Με τον καιρό θα αρχίσεις να αναγνωρίζεις κάθε πότε θέλει πότισμα και σε τι συχνότητα. Επίσης αν έχεις πολλά φυτά, φρόντισε όταν τα ποτίζεις να τα ποτίζεις όλα. Μη ξεχνάς ότι είναι και αυτά ζωντανοί οργανισμοί. Καλό θα είναι απλά σε κάποιο που δε θα χρειάζεται πολύ πότισμα να ρίξεις λίγο νερό και να περάσεις στο επόμενο!

Να τα καθαρίζεις από τα ξερά

Μέσα στα tips για να φροντίζεις τα φυτά σου, μπορεί αυτό να μη το περίμενες, όμως είναι πολύ σημαντικό να κόβεις τα ξερά μέρη από το φυτό σου έτσι ώστε να μην εξαντλείται και το φυτό για κάτι που έχει ξεραθεί. Με αυτό τον τρόπο το φυτό σου θα αναπνέει καλύτερα και θα έχει την ενέργεια που χρειάζεται για να αναπτυχθεί και να φροντίσει τα καινούρια του μπουμπούκια σε σχέση με τα παλιά που έχουν ήδη ξεραθεί. Φρόντισε την ώρα που τα καθαρίζεις να τα κοιτάς ειδικά κατά τους μήνες του καλοκαιριού γιατί μπορεί να εντοπίσεις κάποια κάμπια που μπορεί να τα έχει φάει και να έχει κρυφτεί κάτω από τα φύλλα.

Αυτά είναι τα 3 πιο σημαντικά tips για να φροντίσεις από εδώ και στο εξής τα λουλούδια και τα φυτά σου ώστε να είναι υγιή και να σου φτιάχνουν τη διάθεση!

Διάβασε ακόμα:

Νομίζεις ότι δε χρειάζεσαι φυτά στο σπίτι; Οι έρευνες άλλα λένε..

Photo:Pexels