Η παρέλαση της 25ης Μαρτίου και οι χοροί δεν εντυπωσίασαν μόνο εμάς και τον Αλέξη Κωστάλα. Εντυπωσίασαν και τον μεγάλο φιλάνθρωπο και λάτρη τέτοιων happenings, Κιμ Γιονγκ Ουν, Πρόεδρο, Βασιλιά και Αυτοκράτορα της Βόρειας Κορέας. Έστειλε μάλιστα και συγχαρητήριο τηλεγράφημα στην κυβέρνηση. Αμεεεέ…

Διαβάστε το συγχαρητήριο τηλεγράφημα του Κιμ Γιονγκ Ουν μεταφρασμένο, αν και χάνει λίγο στα ελληνικά, στα βορειοκορεάτικα είναι πολύ πιο συγκινητικό. (Επιτέλους ρε μάνα, έπιασαν τόπο τα βορειοκορεάτικα που με έστελνες να μάθω τόσα χρόνια).

 

«Προς Συντρόφους Αλέξη, Πάνο και Προκόπη,

Καταρχάς τι χρειάζεστε και οι τρεις; Γιατί δεν την κάνει ένας την δουλειά; Πάντως, αν στο μέλλον κάποιος από σας  θέλει να κάνει το αυτονόητο και να «φάει» τους άλλους δύο (και σκέφτεται τρόπους), ας μου κάνει ένα τηλέφωνο. Χα χα αστειάκι (σοβαρά μιλάω).

Λοιπόν… Έχουμε και λέμε. Σας συγχαίρω για την μεγαλειώδη παρέλαση, για το φρόνημα που επέδειξαν οι στρατιώτες και οι αξιωματικοί σας και για τα τανκς σας που έκαναν «βρουμ βρουμ». Τρελαίνομαι για «βρουμ βρουμ».

Επίσης, ήταν σοφή κίνηση να μην βγάλετε τα κανονικά σας τζιπάκια σε κοινή θέα και να βγάλετε για αντιπερισπασμό κάτι παλιατζούρες 30 χρονών που σέρνονται.  Δεν χρειάζεται ο εχθρός να γνωρίζει…

Συγχαρητήρια και για τους παραδοσιακούς χορούς, μου δώσατε και εμένα ιδέες. Ίσως την επόμενη φορά που θα βάλω τους υπηκόους μου να κλαίνε, να διατάξω να το κάνουν αυτό χορεύοντας. Αλλά προτιμώ να φοράνε στολές Μπάτμαν. Ίσως Μπάτμαν από πάνω και φουστανέλα από κάτω. Τέλος πάντων, θα δούμε. Κάτι που να ταιριάζει πάντως.

Ως δείγμα της βαθιάς φιλίας που συνδέει τους δυο λαούς μας, συνεργάτες μου έχουν κρατήσει τα καρέ, όπου φαίνονται όσοι φαντάροι σας δεν παρέλασαν καλά και θα σας τα στείλω ως δωράκι (αν και δεν θέλω να επεμβαίνω στα εσωτερικά σας. Το τι θα τους κάνετε και με ποια βασανιστήρια θα τους σκοτώσετε, είναι καθαρά δικό σας θέμα).

Κι αν αναρωτιέστε γιατί πρόσφατα αποφάσισα ότι μας συνδέει βαθιά φιλία, είναι γιατί είδα μία καινούργια ταινία που τώρα βγήκε και σε κασέτα για βίντεο, τον «Ζορμπά» και πολύ σας συμπάθησα. «Τζατζίκι! Μουζάκα! Σουβλάκι! ΟΠΑ! ΟΠΑ!!!».

Επίσης αν έχετε το τηλέφωνο του Άντονι Κουήν στείλτε το μου, γιατί θέλω να τον συγχαρώ για την ερμηνεία του και δεν τον βρίσκω πουθενά.

Συγχαρητήρια και πάλι. Να ξερετε ότι στην Βόρεια Κορέα είστε πάντα ευπρόσδεκτοι και θα χαρώ πολύ να σας δω από κοντά. Έχω και πυρηνικά, θα γελάσουμε.

Καλή συνέχεια στον δύσκολο αγώνα σας».

 

Κιμ Γιονγκ Ουν

Μοναδικός κυρίαρχος όλων των πραγμάτων που υπήρξαν, υπάρχουν και θα υπάρξουν πάνω στην γη”