Το iPop βρέθηκε στο εργοστάσιο παραγωγής του θρυλικού αυτοκινήτου Pony στη Θεσσαλονίκη και σου έχει όλες τις λεπτομέρειες.

Εξωτερικά θα μοιάζει πάρα πολύ με το παλιό καλό Pony, που έγινε ανάρπαστο με την κλασσική απλότητα, τη λιτή εμφάνισή του και τα αξιόπιστα τεχνικά χαρακτηριστικά του όχι μόνο στην χώρα μας, αλλά και το εξωτερικό.  Από το 1973 που πρωτοκυκλοφόρησε μέχρι το 1995 πουλήθηκαν περίπου 40.000 πόνυ στην Ελλάδα και έγιναν εξαγωγές σε 14 χώρες. Κολοσσοί της αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως οι Ford, Chrysler, Citroen και Volkswagen, εντυπωσιάστηκαν από το Pony και δέχτηκαν να συμμετάσχουν στην παραγωγή προσφέροντας μοναδικά και ανεπανάληπτα πλεονεκτήματα για την ανάπτυξη της εθνικής εξαγωγικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Σήμερα το “τζιπ των φτωχών”, όπως το αποκαλούσαν, είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει και πάλι στους ελληνικούς δρόμους, αφού επιτέλους πήρε την πολυπόθητη έγκριση τύπου από το ΕΒΕΤΑΜ, το πολυτεχνολογικό κέντρο εργαστηριακών ελέγχων και πιστοποίησης βιομηχανικών και καταναλωτικών προϊόντων. 

Το νέο πόνυ θα κοστίζει 6.900 ευρώ, γεγονός που το καθιστά ακόμα πιο προσιτό για όλους τους οδηγούς. Σημαντικό πλεονέκτημα ότι το κόστος λειτουργίας και συντήρησής του είναι υποπολλαπλάσιο αυτού ενός «κανονικού» τζιπ και επειδή είναι πολυμορφικό (τα πίσω καθίσματά του διπλώνονται) απευθύνεται σε όλους τους καταναλωτές. Είναι και για γυναίκες και για άντρες. Για οικογένειες ή εργένηδες. Για βουνό και θάλασσα. 

 

Στο θέμα αναφέρθηκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

 

 

Για περισσότερες λεπτομέρειες συντονίσου στο ipop webtv και την εκπομπή People !